REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

L.Graužinienė pritaria B. Bradausko sprendimui dėl pataikavimo Rusijai

B. Bradausko iniciatyva nebus rodomas filmas apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė teigia buvusi informuota, kad Seimo istorinėje Kovo 11-osios salėje Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginio dalyviams nebus rodomas filmas apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, nenorint erzinti Rusijos.

„Mane informavo prieš renginį Seimo kancleris, kad yra toks prašymas komitetų pirmininkų. Mes kalbėjomės ta tema. Faktiškai tai nėra Seimo organizuotas renginys – tarptautinė renginį vykdo konkretūs Seimo komitetai – Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos – su kitų ES šalių parlamentarais ir ES Parlamentu (...). Komitetų pirmininkai buvo priėmę tokį sprendimą ir aš, kaip Seimo pirmininkė, nelabai galiu kištis tiesiogiai į jų organizuojamą renginį“, – penktadienį radijo stočiai „Laisvoji banga“ sakė parlamento pirmininkė.

Kita vertus, ji teigė iš dalies pritarianti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovui Broniui Bradauskui, kad nereikia aštrinti santykių su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš dalies pritariu komiteto pirmininkui, nes įtampa prieš Rytų partnerystės susitikimą yra didžiulė, ji persiduoda net mūsų ekonomikai, mes jau ketvirtą ketvirtį turėsime net ekonomines pasekmes nesurinkdami dalies biudžeto“, – tvirtino L.Graužinienė.

REKLAMA

„Pritariu (B.Bradausko spendimui – BNS) dėl to, kad visus veiksnius turime vertinti labai pasvertai ir atsargiai“, – sakė ji.

Tačiau Seimo vadovė pripažino, kad užsienio svečiams Lietuvos istorija turi būti pristatyta.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ penktadienį pranešė, kad į tarptautinę konferenciją atvykusiems svečiams Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją. Bet Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas uždraudė rodyti šį filmą, kuriame yra vaizdai su tankais prie sostinės Televizijos bokšto, sovietų kareiviai, automatų buožėmis daužantys žmones. Sužinojęs, kad į renginį kviesti Rusijos ambasados atstovai, B. Bradauskas pareiškė, jog Lietuva „niekaip nebaigia erzinti“ Rusijos dėl Sausio 13-osios, vis esą kiekviena proga primindama ir akcentuodama šiuos įvykius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kam aitrinti tuos dalykus, vis juos priminti? Juolab kad renginyje galėjo dalyvauti Rusijos ambasados atstovai. Be to, padėtis ir taip labai sudėtinga – turiu omenyje mūsų pienininkų problemas“, – savo sprendimą neleisti rodyti dokumentinio filmo argumentavo B.Bradauskas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų