REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulėtos Kalifornijos San Francisko regiono valdžios atstovai ir visuomenininkai sugalvojo būdą, kaip palengvinti sunkią miesto benamių dalią antram gyvenimui prikeliant senus municipalinius autobusus. Teigiama, kad keletas ar net keliolika tokių autobusų bus paversti mobiliomis prausyklomis, kuriomis miesto benamiai galės naudotis nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia San Farncisko valdžios pareigūnai mieste yra bent 3400 oficialiai registruotų benamių, kurie gyvena tiesiog gatvėje. Dar daugiau būtų su neregistruotais ar tais, kurie glaudžiasi specialiuose socialiniuose centruose. Tuo tarpu dideliame mieste tėra 16 benamiams skirtų nemokamų prausyklų. Tad tokie autobusai galėtų labai paprastai išspręsti miestui opias problemas.

REKLAMA

Bendraujant su miesto valdžia Kalifornijos visuomenininkai sukūrė labdaringą organizaciją „Lava Mae“, kuri rūpinsis senų autobusų perdibimu į mobilias prausyklas ir taip pat tieks šias nemokamas paslaugas. Manoma, kad pirmos mobilios prausyklos į San Farancisko gatves išriedės jau paskutinėmis šio rudens dienomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų