• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) kartu su JT ir Arabų Lygos specialiuoju pasiuntiniu pirmadienį paragino neatidėliotinai surengti Sirijos taikos konferenciją.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) kartu su JT ir Arabų Lygos specialiuoju pasiuntiniu pirmadienį paragino neatidėliotinai surengti Sirijos taikos konferenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turi būti pereinamojo laikotarpio vyriausybė, Sirijoje turi būti naujas valdžios organas, kuris leistų taikos galimybę“, – sakė J.Kerry.

REKLAMA

Pasak jo, būtinai reikia iki lapkričio vidurio sušaukti vadinamąją Ženeva-2 konferenciją, – tokį tikslą yra nurodžiusios Jungtinės Tautos.

„Mes manome, kad reikia skubiai paskirti dieną, surengti konferenciją ir dirbti siekiant naujos Sirijos“, – J.Kerry sakė žurnalistams po susitikimo su Jungtinių Tautų (JT) specialiuoju pasiuntiniu Lakhdaru Brahimi (Lachdaru Brahimiu) Londone JAV ambasadoriaus rezidencijoje.

„Mes manome, kad prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) prarado legitimumą, kuris yra būtinas žmones kartu susiejančiai jėgai“, – pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Politinis sprendimas gali būti, jis bus, jeigu visi sueis kartu ir dirbs dėl to, – sakė L.Brahimi. – Labai gretai mes nustatysime tikslią datą“.

Pirmadienį šalies šiaurės vakaruose sprogus bombai žuvo keliolika žmonių, prieš dieną Damaske prie valstybinės televizijos buvo susprogdinti du užminuoti automobiliai. Tokie išpuoliai tapo įprasti per šį konfliktą.

Pilietinis karas Sirijoje, nesiliaujantis jau trečius metus, nusinešė daugiau kaip 100 tūkst. gyvybių.

Antrąja Ženevos konferencija siekiama įgyvendinti pernai tame pačiame Šveicarijos mieste pasirašytą susitarimą, kuriuo raginama suformuoti laikinąją vyriausybę, kuri valdytų Siriją ir rengtų demokratinus rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Brahimi sakė šią savaitę vyksiąs į Artimuosius Rytus susitikti su visų konflikto šalių atstovais ir mėginsiąs planuoti konkrečią šios konferencijos datą.

J.Kerry yra atvykęs į Londoną, kur baigs savo dvi savaites trukusią užjūrio kelionę, per kurią jis dar aplankė Japoniją, Indoneziją, Brunėjų, Malaiziją, Afganistaną.

Rusija ragina JAV įtikinti Sirijos opoziciją dalyvauti taikos derybose

Rusija pirmadienį paragino Jungtines Valstijas padaryti viską, ką gali, kad įtikintų Sirijos opoziciją dalyvauti taikos derybose, kai svarbi opozicijos grupė pareiškė nedalyvausianti planuojamoje konferencijoje Ženevoje.

REKLAMA

„Labai daug tikimės ir mūsų partnerių amerikiečių ir kitų šalių, kurios ne vien daro įtaką įvairioms opozicijos grupėms, bet ir ... skatina tas opozicijos grupes ... suvokti savo atsakomybę kuriant sąlygas, kad jos galėtų atlikti savo indėlį organizuojant 2-ąją Ženevos konferenciją“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų