REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja juodųjų pomidorų, galinčių atitolinti vėžį, rūšis pradėta auginti Didžiojoje Britanijoje, informuoja dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuose vaisiuose yra antocianinų – antioksidantų, kurie, manoma, leidžia kovoti su vėžiu. Jų unikalią spalvą lemia odelėje esantys pigmentai, kurie reaguoja į saulės šviesą.

REKLAMA

Ray Brownas, vadovaujantis „Augalų pasaulio sėkloms“ (angl. Plant World Seeds), su juodaisiais pomidorais susidūrė, kai vienas jo klientas atsiuntė siuntinį, ant kurio buvo užrašyta „juodasis pomidoras“. Išėmęs sėklas iš siuntinio ir jas pasėjęs R. Brownas suprato užrašo prasmę – auginami pomidorai buvo juodi.

„Esame labai nustebę. Visada ieškome ko nors naujo ir originalaus. Tačiau, kiek buvome girdėję, niekam nebuvo pavykę išvesti juodųjų pomidorų – tik rudus ir oranžinius. Esu tikras, kad tai visiškai naujas dalykas, kurio anksčiau Didžiojoje Britanijoje nebuvo“, – kalbėjo R. Brownas.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad pomidorai buvo išvesti Oregono valstybiniame universitete, JAV. Tai galėjo būti jų projekto „Indigo rožė“ dalis.

Vaisiai laikomi prinokusiais, kai iš ryškiai melsvai violetinių jie tampa juodais.

Pasak R. Browno, kuris augina tris juodojo pomidoro augalus, jų skonis yra įprastas.

Manoma, kad antioksidantų antocianinų turintis vaisius gali padėti apsisaugoti ne tik nuo vėžio, bet ir nuo diabeto bei nutukimo.

Mokslininkų bendruomenė vis labiau domisi juodaisiais pomidorais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų