REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie tai, kad Lietuvoje jau seniai neegzistuoja nemokama medicina kalbama ne vienerius metus, o ir pati tema neišsemiama todėl, kad šių paslaugų mokesčių surinkimo būdų yra net keletas ir visi labai efektyvūs.

Šioms „nemokamoms“ paslaugoms surenkama iš dirbančių ir mokesčius mokančių gyventojų, be to, jei kartais abejojate valstybinių gydymo įstaigų darbuotojų kompetencija, jums maloniai duris atvers privačios gydymo įstaigos, kurios mielai vėliau išrašys sąskaitą už savo paslaugas. Bet yra ir dar vienas labai senas „mokesčių surinkimo“ būdas, kuomet pacientas betarpiškai atsilygina gydytojui.

Nors medikai dažnai keiksnojami už tokios „šešėlinės buhalterijos“ propagavimą ir tokį efektyvų mokesčių prieš operacijas ir kitas procedūras surinkimą, šie atkerta, kad pacientai patys yra įsitikinę, kad paslauga bus nekokybiška ir taip neva bando „apsidrausti“.

REKLAMA
REKLAMA

Ne kartą nuskambėjusi nuomonė, kad poreikį „imti“, skatina noras „duoti“ ir jau būtų pats laikas išgyvendinti tokią praktiką, o štai pacientai, kuriems panorus atsidėkoti, gydytojai tokių dovanų atsisako, lieka labai nustebinti.

REKLAMA

Neseniai į naujienų portalą kreipėsi skaitytoja Vanda, kuri teigė norėjusi žurnalistams papasakoti apie, anot jos neįprastą, situaciją.

„Šiuo metu mano šeimos narys yra gydomas Santariškių klinikose ir po sudėtingos procedūros norėjome atsidėkoti gydančiam gydytojui. Labai nustebau, kad po padėkos žodžių, medikas kategoriškai atsisakė priimti ir materialią dovaną“, – teigė skaitytoja. Anot jos, medikas paaiškino, kad už savo darbą jis gauna atlyginimą.

„Aš ir mano šeima, atvirai kalbant, buvome šokiruoti ir maloniai nustebinti, nes kasdien girdime, kad medikai nuolat ima kyšius, o kartais net patys jų nedviprasmiškai pareikalauja“, – kalbėjo moteris.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų