REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno technologijos universiteto jaunojo verslo vystymo skyriuje „StartupSpace“ studentų įkurta žaidimų studija „Tiny Lab Productions“ drauge su pasauliniu žaidimų leidėju „Bulkypix“ pristatė galvosūkių žaidimą „Orborun“. Lietuvių sukurtą žaidimą jau šiandien gali išmėginti visi „iPhone“ ir „Android“ išmaniųjų savininkai, sakoma KTU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Anot studijos vadovo Jono Abromaičio, žaidimo idėja gimė „Startup Weekend“ renginyje, vykusiame Vilniaus televizijos bokšte. „Sumanėme sukurti žaidimą, perteikiantį adrenalino ir greičio pojūtį. Pirmąją žaidimo versiją sukūrę per 52 val. bei pasiūlę ją išmėginti renginio dalyviams, pastebėjome, kad dauguma jų žaidė labai įsijautę ir įsiaudrinę. Taip akimirksniu pavyko rasti atsakymą, kurio kitu keliu būtų tekę ieškoti kur kas ilgiau ir išleidžiant nemažai lėšų”, – sakė jis.

REKLAMA

Vėliau sekė daugiau negu devyni mėnesiai intensyvaus darbo. Komanda per šį laiką atkakliai gilinosi į žaidimų kūrimo subtilybes, dalyvavo žaidimų akseleratoriuje „Game Founders“ Estijoje bei patirties sėmėsi iš „Angry Birds“ ir kitų garsių žaidimų kūrėjų. „Išmoktos pamokos privertė nuo pagrindų pakeisti mūsų pirminį žaidimą – dabar jis kur kas gyvesnis, siūlantis daugiau iššūkių ir galvosūkių bei neįtikėtinai lengvai žaidžiamas, – teigia Jonas Abromaitis. Jis džiaugiasi galimybe žaidimą platinti kartu su patyrusiu leidėju. – Pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su „Bulkypix“ ir žaidimą platinsime visame pasaulyje. Be to, kurdami produktą susipažinome su „GameStick“ konsolės kūrėjais įmone „Playjam“ ir netrukus „Orborun“ pasirodys drauge su pirmąja mobilia „Android“ žaidimų konsole.“

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „AppStore“ ir „Google Play“ parduodamą „Orborun“ žaidimą už maždaug 6 litus gali įsigyti„Android“ ir „iOS“ išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių savininkai. Anot žaidimų kūrėjų, jiems dar reiks luktelėti finansinės sėkmės, nes žaidimo uždarbis tiesiogiai priklauso nuo pardavimų, tačiau po pirmojo savaitgalio „Orborun“ sužaistas daugiau nei 30 tūkstančių kartų ir „iPhone“ žaidimų apžvalgininkų „Touch Arcade“ įvertintas keturiais su puse balo iš penkių galimų.

KTU „StartupSpace“ vadovas Justinas Katkus teigia, kad pagaliau po metų pradėjus viso labo nuo idėjų galima pamatyti rezultatus, kurie ateityje atneš dar didesnę finansinę naudą. Studentams – tai neįkainojama patirtis. „Jau šiandien esu įsitikinęs, jog netrukus rinkoje startuosiantys studentų sukurti informacinių ir aukštųjų technologijų produktai nuaidės pasaulinės rinkos kontekste“ – pabrėžė J. Katkus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų