REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Wizz Air“ vadovas: mane gąsdino, kad Vilnius oro bendrovei – mirtis

Pradedami pigūs skrydžiai dviem naujomis kryptimis

Trečiadienį „Wizz Air“ vadovas Józsefas Váradi pristatė dvi naujas oro bendrovės kryptis bei kitus pokyčius, kurie prisidės prie Lietuvos aviacijos ir turizmo augimo.

Trečiadienį „Wizz Air“ vadovas Józsefas Váradi pristatė dvi naujas oro bendrovės kryptis bei kitus pokyčius, kurie prisidės prie Lietuvos aviacijos ir turizmo augimo.

REKLAMA

Gąsdinimai nepasitvirtino

„Mane kolegos gąsdino sakydami, kad Vilniaus oro uostas yra mirtis oro linijoms, tačiau mes to nepabūgome. Šiandien čia numatome 30 proc. augimą, naują orlaivį bei dvi naujas kryptis“, – kalbėjo „Wizz Air“ vadovas Józsefas Váradi. – Mūsų istorija Vilniuje nėra ilga – nuo 2011 metų, tačiau veiklos rezultatai nuolat augo. Pridėjus trečiąjį orlaivį „Airbus A320“ ketinama vykdyti 16 tarptautinių maršrutų ir iki trečdalio – 830 tūkst. padidinti skrydžių vietų keleiviams. Be to, kartu su kompanijos augimu didės ir naujų darbo vietų skaičius.“

Iš viso „Wizz Air“ vykdo skrydžius į 32 šalis, beveik 95 miestus ir turi 290 maršrutų, be to, šiais pasiekimais gerokai lenkia kitas oro bendroves.

REKLAMA
REKLAMA

Į Graikiją ir Gruziją už patrauklią kainą

Artimiausiu metu ketinama pradėti skrydžius dviem naujomis kryptimis – į Kutaisi miestą Gruzijoje ir Korfu salą Graikijoje. Kutaisi yra antras didžiausias Gruzijos miestas, kurio geografinė padėtis itin patogi. Korfu sala, pasak J. Váradi, bus labai patraukli ne tik kaip galutinė stotelė, bet ir patogi skrendant toliau.

REKLAMA

„Wizz Air“ abiem kryptimis ketina pasiūlyti bilietus itin patraukliomis kainomis – už 139 litus į vieną pusę. Skrydžiai į Kutaisį du kartus per savaitę, pirmadieniais ir penktadieniais, bus pradėti kitų metų kovo 31 dieną, o į Korfu salą šeštadieniais – birželio 15 dieną. Į Gruziją „Wizz Air“ skraidys visus metus, į Graikiją 3,5 mėnesio, vasaros sezono metu.

Taip pat oro bendrovė planuoja padidinti skrydžių dažnį į Barseloną, Eindhoveną, Londono Lutoną, Milano Bergamą ir Paryžiaus Bovė oro uostus.

Lietuvai kryptys palankios

„Ačiū Józsefui Váradi už pastebėjimą apie iš „kapinių“ vaizdo į pelningą stotelę išaugusį Vilniaus oro uostą. Džiaugiamės „Wizz Air“ planais ir augimu“, – sakė Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas. Dar liepos mėnesį, kai buvo pristatytas maršrutas į Izraelį, jis sakė, kad oro bendrovių kryptys į pietus Vilniaus oro uostui yra labai palankios, stengiantis užpildyti Europos žemėlapį ir išplėsti skrydžių geografiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Skrydžių įvairovė padeda Lietuvą pristatyti kaip unikalią ir patrauklią šalį, iš kurios yra įmanomos pačios įvairiausios kryptys. Tai, žinoma, didina šalies patrauklumą, ypač kaimyninėms šalims. Trys orlaiviai yra gana daug ir „Wizz Air“ galima vadinti didžiausia nuolatinius skrydžius vykdančia oro bendrove Vilniaus oro uoste“, – sakė susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas.

Anot jo, tiek Gruzija, su kuria Lietuva seniai palaiko draugiškus santykius, tiek Graikija lietuviams bus labai patrauklios kryptys.

Nuo spalio skraidys į Izraelį

Nuo spalio 27 dienos „Wizz Air“ pradės skrydžius į Tel Avivą – ši kryptis buvo pristatyta dar liepos mėnesį .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skrydis kainuos 49,99 euro, truks 3 valandas 50 minučių. Į 49,99 euro kainą įskaičiuotas riboto svorio ir dydžio rankinis bagažas. Už papildomą mokestį galima rinktis 20 kilogramų bagažą bei maitinimą. Bilietai naujuoju maršrutu – jau prekyboje.

Skrydžiai į Tel Avivą bus vykdomi visus metus. Iš Vilniaus oro uosto pakilęs „Wizzair“ lėktuvas leisis pagrindiniame antro pagal dydį Izraelio miesto oro uoste „Ben Gurion“. Tel Avivas garsėja naktiniu gyvenimu, karštomis vasaromis, gražiais kraštovaizdžiais, taip pat dizaino specialistais bei muziejų gausa.

Lietuvoje populiarūs

Nuo 2011-ųjų „Wizzair“ skraidinamų keleivių skaičius Lietuvoje išaugo nuo 227 tūkst. iki 559 tūkst. Per dvejus metus buvo atsirado 14 maršrutų.

REKLAMA

„Wizzair“ pigių skrydžių bendrovė įkurta 2003 m. birželio mėn., įmonės pagrindiniam vykdomajam direktoriui Jozsefu Varadi subūrus komandą. Kompanija nuolat ieško galimybių plėsti skrydžių tinklą ir pasiūlyti nebrangių skrydžių į Vidurio ir Rytų Europą bei iš jos. Šiuo metu „Wizzair“ siūlo skrydžius daugiau nei 250 maršrutų Europoje. Tinklas nuolat plečiamas ir įtraukiama naujų vietovių. Šių metų pabaigoje tikimasi, kad maršrutų skaičius išaugs iki 300.

„Wizzair“ grupę sudaro 2 skrydžius vykdančios oro transporto bendrovės: „Wizzair Hungary“ (WAH, skrydžių numeriai prasideda W6) ir „Wizzair Ukraine“ (WAU, skrydžių numeriai prasideda WU).

Oro bendrovė 2005 m. buvo pradėjusi skrydžius iš Kauno. Tačiau po pusmečio skrydžiai iš šio oro uosto nutraukti. Vis dėl to, 2011 m. balandžio mėnesį kompanija vėl sugrįžo į Lietuvą ir pradėjo vykdyti skrydžius iš Vilniaus. Šiuo metu, „Wizzair“ bendrovė, iš Vilniaus skraidina į 16 miestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų