REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos vicepremjeras Dmitrijos Rogozinas patikino Padniestrės vadovus, kad Rusija suteiks būtiniausią paramą Tiraspoliui, jeigu Moldova ir Europos Sąjunga (ES) pasirašys asociacijos sutartį lapkritį vyksiančiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Moldovai tai labai rimtas sprendimas, – D.Rogozinas sakė žurnalistams Tiraspolyje. – Jie turi labai gerai pagalvoti apie visus šio klausimo aspektus“.

REKLAMA

D.Rogozinas perspėjo, kad, jeigu Moldova pasirašys su ES šią sutartį lapkritį, šis žingsnis gali būti negrįžtamas.

„Moldovos vyriausybei ... dabar svarbu neprarasti kontakto su Padniestre. Mano asmeninė nuomonė, kurią išsakiau Kišiniove vakar, yra ta, kad, neabejotinai, toks klausimas turėtų būti aptartas su Tiraspoliu. Kitaip, atsiras dvi skirtingos ekonominės realybės, viena – Padniestrėje, o kita – Moldovoje“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak viceministro, Rusijoje dirba maždaug 700 tūkst. moldavų, ir šis skaičius gerokai viršija ES šalyse dirbančių moldavų skaičių.

„Nėra logikos pačiame fakte, kad patys moldavai nori dirbti Rusijoje ir užsidirbti pinigų, iš kurių galėtų padėti savo šeimoms, o šalies vadovybė eina visiškai į kitą pusę, iš tiesų atsuka nugarą Rusijai“, – kalbėjo D.Rogozinas.

Kalbėdamas apie Padniestrės ateitį po galimo asociacijos sutarties pasirašymo Vilniuje D.Rogozinas sakė: „Padniestrė turi savo kelią, ji veda sudėtingą derybų procesą „5+2“ formatu ir turi savo ekonominį gyvenimą, kuris plėtojasi; ir mes su Padniestrės prezidentu šios dienos derybose pamatėme, kad (ji) turi didelių planų ir ateitį, ir Rusija, kuri čia turi daug savo piliečių ir tėvynainių, visada jai suteiks pagalbą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rusijos valstybės pareiga yra užtikrinti gerą pragyvenimo lygį savo piliečiams, nesvarbu kaip toli už Rusijos nacionalinės teritorijos jie bebūtų. Jūs esate ne taip jau toli, bet vis tiek (esate) sudėtingoje padėtyje, ekonominėje izoliacijoje, todėl viskas, kas susiję su Moldovos statuso pasikeitimu po lapkričio mėnesio viršūnių susitikimo Vilniuje, bus labai kruopščių Tiraspolio ir Rusijos vyriausybės konsultacijų tema. Mes nepaliksime jūsų bėdoje“, – pažadėjo D.Rogozinas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų