REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lyderiaujanti moteris daro didelę įtaką, vien jau dė to, kad tokių yra pakankamai mažai”, – pastebi Jungtinių Tautų atstovė Helena Clark.

REKLAMA
REKLAMA

JAV žurnalas „Forbes“ sudarė 100 pačių įtakingiausių moterų pasaulyje sąrašą. Minėtoji H. Clark pati asmeniškai pajuto, kaip skirtis tarp lyčių sumažėja, kuomet užimi vadovo pareigas, rašo „Forbes“.

REKLAMA

1999 metais ji pirmoji buvo išrinkta Naujosios Zelandijos premjere moterimi per visą šalies istoriją. Ministre pirmininke ji buvo perrinkta tris kadencijas iš eiles. Tuo metu vyravo nuomonė, kad Helena Clark pasaulyje yra netgi geriau žinoma negu pati Naujoji Zelandija.

Akivaizdu, kad politikė padarė karjerą toje srityje, kur daugiausia dominuoja vyrai. Moteris dėl to, kaip rašo garsus JAV žurnalas, turėjo skirti daug dėmesio savo asmeninėms savybėms ir išvaizdai. Pavyzdžiui, ar jos plaukai atrodo tvarkingai, ar dantys yra tiesūs, ar net rūpintis, kad balsas nebūtų per žemas. „Privalai nereaguoti į tokią kritiką ir elgtis kaip tikras profesionalas“, – mano H. Clerk. Moteris su „Forbes“ dalijosi patarimais, kaip tapti sėkminga lyderiaujančia moterimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs turite tiesiog tvirtai tikėti, kad esate geriausia“, – įsitikinus žinoma politikė. Jos manymu, jeigu žmogus pats savimi netiki, juo negali pradėti tikėti ir aplinkiniai.

Galvoti tik apie karjerą, ir visai nemąstyti apie asmeninį gyvenimą, H. Clark manymu yra didžiulė klaida. Politikė teigia, kad negalima šnekėti vien tik apie darbą.

„Jeigu neturite, ką veikti po darbo – tada tiesiog skirkite laiko sau“, – pataria žymi politikė.

„Turėti planą, nuolat apie tai galvoti, nes laikau bėgant tikslai gali ir kisti“, – žurnalui „Forbes“ teigė H. Clark.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų