REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydamas viešų socialdemokratų pareiškimų dėl konservatorių paramos atsisakymo, Tėvynės Sąjungos lyderis Andrius Kubilius neskuba prognozuoti, ar ir konservatoriai nutrauks paramą mažumos Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA

"Ramiai pasižiūrėkime į gyvenimą. Aš manau, kad socialdemokratai per šią savaitę padarė klaidų, bet jie turi pakankamai išminties, pagalvos, kas pas juos vyksta. [...] Mes nesame duobkasiai. Mes esame nuoseklūs. Jei mažumos vyriausybei nereikia mūsų paramos, mes tikimės mandagaus padėkojimo ir palinkėsime sėkmės", - teigė A.Kubilius antradienį LTV2 laidoje "Savaitės atgarsiai".

REKLAMA

Tuo tarpu laidoje dalyvavusi socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė teigė, kad "socialdemokratai aiškiai pasakė savo poziciją, reikia tai girdėti".

Laidos vedėjui Virginijui Savukynui paklausus, ar tai padarys ir raštu, atsakė: "Jei Kubiliui reikės... Jei neįsitikina, kas pasakyta...".

Tuo tarpu kitų partijų lyderiai nori, kad būtų aiškiai apibrėžti santykiai tarp socialdemokratų ir konservatorių.

"Pusiau nėščio būsena išvargino visą Lietuvą", - laidoje replikavo Darbo partijos frakcijos Seime seniūno pavadutojas Jonas Pinskus.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes nesutinkame, kad mažumos vyriausybė, kuri nejaučia pakankamos paramos, todėl neturi ambicijų ir galimybių reikiamai veikti socialinių ir ekonominių klausimų atžvilgiu, būtų taip priklausoma nuo tai remiančios, tai prieštaraujančios konservatorių partijos. Mes sakome, kad reikia apsispręsta, kas tai yra - santuoka ar skyrybos. Tai turi būti padaryta kuo greičiau", - teigė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkas Petras Auštrevičius.

"Kas galėtų paneigti, kad ji (nauja koalicija. - lrt.lt) galėtų būti. Būtų geriau, nei dabar", - tvirtino J.Pinskus. Darbo partija yra sudariusi savo derybinę grupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Liberalų sąjūdžio ir socialliberalų frakcijos artimiausiomis dienomis žada jungtis į vieną bloką derybose dėl galimos naujos valdančiosios koalicijos.

"Mums nepriimtinas toks delsimas ir laiko tempimas. Reikia rasti sprendimą, nes Lietuvai reikalinga veikli vyriausybė, sprendžianti aktualius klausimus. Mes juokiname žmones. Turi būti nauja koalicija, kurią remtų dauguma. Deja, mažumos vyriausybės eksperimento laikas jau pasibaigė", - mano P.Auštrevičius.

Tuo tarpu socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas nebuvo taip kategoriškai nusiteikęs:

"Aš nesu toks kategoriškas, bet mažumos vyriausybė mūsų politinėje kultūroje neturi palaikymo arba tok. Mums labai svarbūs prioritetai, stabilumas ir atsakomybė".

Premjeras socialdemokratasGediminas Kirkilas antradienį teigė, jog mažumos vyriausybė tikisi toliau dirbti be naujų partnerių, kiekvienam sprendimui Seime kaskart ieškodama paramos tarp kitų opozicinių Seimo frakcijų.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų