REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant išsaugoti kaimo mokyklas, joms planuojama skirti 66 mln. litų. Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, dėl šio finansavimo bus sprendžiama kitą savaitę Vyriausybės posėdyje. Taip pat ketinama sudaryti sąlygas rajoninėms mokykloms gyvuoti net ir su mažesniu mokinių, ar klasių skaičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

"Kalbėjome apie finansavimo galimybes (kaimo mokykloms), yra galimybės, kad jos nemažėtų, tai reikalauja papildomų 66 mln. litų ir buvo sutarta, kad švietimo sistemai pinigai turėtų būti palikti tame pačiame lygyje, koks buvo numatytas šiemet", - ketvirtadienį po susitikimo su savivaldybių asociacija žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

"Trečiadienį turi būti svarstomas Vyriausybės nutarimas šiuo klausimu", - pridūrė premjeras.

Dėl sumažėjusių moksleivių skaičiaus, švietimo sistemai turėtų būti skiriama mažesnė suma pinigų, tačiau atsilaisvinusias lėšas planuojama panaudoti ne kitoms sritims, o skirti mažoms rajonų ir kaimų mokykloms. Pasak premjero, būtų galima padidinti ir rajonų mokyklų mokytojų atlyginimus.

"Savaime suprantama, būtų atstatomi kai kurie koeficientai mokytojams, kurių šiandien atlyginimai sudaro minimalią mėnesinę algą", - sakė ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot savivaldybių atstovų, reikia ne tik spręsti dėl finansavimo, kad būtų padidintas atlygis mokytojams, bet ir keisti nuo 2015 metų įsigaliosiantį Vyriausybės nutarimą, dėl kurio gali būti uždaroma nemažai mokyklų.

"Prieš porą metų Švietimo ministerija buvo pasiūliusi Vyriausybei pakoreguoti tam tikrą specifiką tinklo - 11-ose ir 12-ose klasėse įvesti po dvi būtinas klases ir vietoj penkiolikos po dvidešimt vaikų. Tai gavosi taip, kad tas nutarimas, kuris turėjo būti įgyvendintas nuo 2015 metų, praktiškai uždaro apie 200-250 kaimo vidurinių mokyklų", - po susitikimo su premjeru žurnalistams ketvirtadienį sakė Savivaldybių asociacijos viceprezidentas ir Ignalinos rajono meras Bronius Ropė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Kauno rajono mero Valerijaus Makūno, didesnis finansavimas leis suvienodinti mokytojų atlyginimus. "Mokinių skaičius mažėja, tačiau tai nereiškia, kad ten nėra mokinių, nėra tėvų ir negali būti teikiama paslaugų. (...) Galima drąsiai dabar pasiųsti žinią, kad nuo kitų metų mokinių mažėjimo tendencijos yra, bet finansavimas bus 60 mln. litų didesnis. O tai reiškia, kad nereikės išskirti įvairių mokyklų mokytojų atlyginimų, mokėti jiems kompensacijas už sąsiuvinius", - po susitikimo su premjeru sakė V.Makūnas

Anot jo, svarstoma rajonuose mokyklas pertvarkyti taip, kad būtų maksimaliai išnaudojamos lėšos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų