REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Toronto regiono mechanikas, šią savaitę socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbęs, kad ieško marihuanos, norėdamas prasiblaškyti nuobodžiame darbe, sulaukė netikėto atsako – iš policijos, kuri pademonstravo turinti humoro jausmą.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunuolis taip pat neteko darbo, kai apie šį incidentą buvo pranešta jo viršininkui, ketvirtadienį nurodė Kanados žiniasklaida.

REKLAMA

„Twitter“ vartotojo Sunitho Baheerathano (Sunito Bahiratano) vardu antradienį paskelbtoje žinutėje rašoma: „Ar yra prekeivių Vone, norinčių parduoti pakelį žolės už 20 dolerių? Atvažiuokit į (automobilių servisą) „Mr. Lube“ prie Kilio/Langstafo – man reikia suktinės arba dviejų, kad pratempčiau iki (pamainos) pabaigos.“

Policija pastebėjo šį pranešimą ir reagavo pirmoji: „Nuostabu! Ar mes irgi galim atvykti?“

Šios žinutės, pralinksminusios daugybę internautų, buvo pakartotinai paskelbtos daugiau nei 3 000 kartų.

REKLAMA
REKLAMA

Konsteblis Blairas McQuillanas (Bleiras Makvilanas), kuris parašė tą sąmojingą atsakymą, sakė naujienų agentūrai AFP, kad policija pademonstruoti, jog stebi veiklą internete ir kad žmonės privalo būti atsakingi dėl savo pareiškimų socialiniuose tinkluose.

Jis pažymėjo, kad Toronto policija anksčiau yra pradėjusi tyrimų dėl „Twitter“ žinučių, tačiau kol kas nei vienu iš tų atvejų nebuvo pateikti baudžiamieji kaltinimai.

„Šiuo atveju mums atrodė, kad pasiųsti pareigūnus į „Mr. Lube“ laukti, kol kas nors pasirodys (ir įvykdys nusikaltimą), nebūtų geriausias būdas naudoti išteklius, – pastebėjo B.McQuillanas. – Taigi nusprendėme laikytis švelnesnio požiūrio į nusikaltimų prevenciją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinojom, kad pasiuntus žinutę, panašią į „Nevartokit narkotikų“, ji pasimestų didžiuliame interneto tinkle, todėl pamėginome kreiptis į žmones su humoru ir parodyti, kad nesame tiesiog robotai su ženkliais“, – pridūrė pareigūnas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų