REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip sako transporto priemonių vagystėmis besiverčiantys asmenys.

Už vieną pavogtą automobilį nusikaltėliai iš užsakovų gauna solidžius "komisinius" - nuo trijų ir aštuonių tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių vagys tikina, kad šiuolaikinės apsaugos priemonės - ne kliūtis per tris ždešimt sekundžių "nuvaryti" transporto priemonę.

REKLAMA

"Jeigu operacija truktų ilgiau, mes visi jau seniai sėdėtumėm už grotų", - portalui Balsas.lt sakė anksčiau už automobilių vagystes teistas asmuo.

Pasak jo, prieš vagiant vykdoma žvalgyba, ieškoma užsakovo nurodytos automobilio markės, vėliau aiškinamasi, kada ir kur ją lengviau nuvežti.

Nužiūrėję grobį vagys veikia pagal gerai išugdytą schemą - vienas iš tolo nuskaito signalizacijos bloką ir atjungia, kitas tuo metu atidaro dureles ir užveda automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Per kelias minutes grobis vežamas kuo toliau, kur keičiami numeriai, perkalamas automobilio kėbulo numeris. Vėliau mašina dažniausiai vežama į Estiją, kur perdaroma pilnai ir rengiama užsakovui.

Iš Estijos į Rusiją gabenamos tik itin brangios transporto priemonės. Prieš kelerius metus ten atsidūrė ir garsaus Lietuvos krepšininko Kšyštofo Lavrinovičiaus visureigis, kuris buvo pavogtas su originaliais numeriais "Brolis".

Automobilių vagys pripažįsta, kad anksčiau kiekvieno automobilio dureles buvo galima atidaryti paprasčiausiu visrakčiu, tačiau dabar tai daroma kompiuterio dėka, kuriuo atjungiama saugos sistema ir automobilis pajuda nuspaudus mygtuką "Start".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokie prabangūs ir brangūs automobiliai vagiami itin retai ir tik pagal specialius užsakymus.

Tokie užsakymai paprastai ateina iš Rusijos, Kazachstano ir net Kirgizijos.

Kadangi šiuose šalyse nusipirkti automobilį yra itin brangu, yra pasitelkiami vagys.

Policijos departamento duomenimis, automobilių vagysčių skaičius kinta mažai. Jeigu pernai Lietuvoje pagrobta 1470 automobilių, tai šiemet iki liepos pirmos dienos - 700.

Paprastai pigesnės mašinos vagiamos ir perduodamos prekiaujantiems automobilių dalimis.

Iš 1470 pagrobtų transporto priemonių tik 25 buvo itin brangios ir pagamintos ne vėliau kaip 2009 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų