REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalendorinė 2013-ųjų vasara grėsmingai artėja prie savo saulėlydžio. Ypač tas aktualu nevaržoma laisve besimėgaujantiems moksleiviams. Bet visiškai netrukus prasivers mokyklų durys ir tūkstančiai moksleivių grįš į devynis mėnesius truksiančią kasdienybę.

Kalendorinė 2013-ųjų vasara grėsmingai artėja prie savo saulėlydžio. Ypač tas aktualu nevaržoma laisve besimėgaujantiems moksleiviams. Bet visiškai netrukus prasivers mokyklų durys ir tūkstančiai moksleivių grįš į devynis mėnesius truksiančią kasdienybę.

REKLAMA

Artėjanti rugsėjo 1-oji yra itin palankus metas prekybininkams, kurie vilioja moksleivius ir jų tėvelius įsigyti mokyklinių prekių. Balsas.lt kartu su viena šeima lankėsi Gariūnuose ir viename prekybos centre, kur pabandė išsiaiškinti, kiek kainuoja būsimą pirmos klasės mokinuką išleisti į mokyklą.

Viskas kainuoja

Kažkada sklandė legendos, kad turguje visko galima įsigyti pigiau nei įprastose parduotuvėse. Todėl daugelis prieš didesnius apsipirkimus renkasi būtent tokias vietas. Šįkart buvo apsispręsta, kad aprangos ir apavo būsimam pirmaklasiui reiktų ieškoti būtent turguje.

Derėtų atkreipti dėmesį, kad prekeiviai yra puikiai perpratę vaikų psichologiją. Visi gerai supranta, kad mažam vaikui labai greitai nusibosta trankytis po žmonių perpildytą prekybos vietą ir matuotis drabužius. Dar būtų žaislai, būtų galima suprasti, bet čia juk drabužiai!

REKLAMA
REKLAMA

Todėl į derybas pardavėjai leidžiasi nenoriai. Geriausiu atveju jie sutinka nuo pradinės kainos „numesti“ 1–2 litukus. Sportinis kostiumas berniukui kainuoja 40 litų (39 litai – su nuolaida, čia ir toliau), džinsai – 38 litai (36 Lt).

REKLAMA

Už džemperiuką kitą pardavėja užsiprašė 25 litų (24 Lt), o už džinsų ir dar vieno džemperio rinkinį teko pakloti 73 litus (70 Lt). Klasikiniai batukai turguje kainavo 35 litus (33 Lt), o sportbačiai – 30 litų (jokios nuolaidos!).

Už kostiumines kelnes rugsėjo 1-osios šventei teko sumokėti 36 litus (35 Lt.), varlytė papildomai kainavo 5 litus. Suprantama, koks moksleivis be kuprinės. Šių kainos turguje svyravo nuo 35 iki 100 (ir daugiau) litų. Šiuo atveju kuprinė įsigyta už 55 litus (jokios nuolaidos!).

Prabangus tušinukas

Aprengti ir apauti moksleivį yra tik pirmas etapas. Pirkinių sąraše toliau seka įvairių mokyklinių prekių pirkimo maratonas. Pastarosios taip pat kainuoja pakankamai daug.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, specialiai pirmos klasės moksleiviams pritaikytas rašiklis – prekybos centre kainuoja nei daug nei mažai – 17,99 litų. Be abejo, yra gerokai pigesnių variantų, tačiau jie nepritaikyti dar tik rimtai rašyti mokytis pradėsiančiam mokyklinukui.

Liniuotę su laikikliu pavyko įsigyti už itin kuklią kainą – 48 centus. Dvigubą indelį vandeniui – 3,99 Lt., 12 spalvų guašą – 14,99 Lt. Trintukas prekybos centre kainavo 1,19 Lt., o plastilinas – 5,99 lito.

Tiek pavyko įsigyti per vieną apsipirkimą. Berniuko kantrybė tikrai nebuvo geležinė ir galima jį kuo puikiausiai suprasti. Iš viso straipsnyje paminėtiems pirkiniams išleista 373,63 lito. Tačiau toli gražu visa tai dar ne pabaiga.

Sąsiuviniams, pratybos ir kitoms reikmėms taip pat dar reikės išleisti nemenką pinigų sumą. Balsas.lt domisi, kaip jūs ruošiatės rugsėjo 1-ajai? Galbūt jau pavyko apsipirkti mokyklai ir galėtumėte pasidalyti savo patirtimi. Patarimus, kur geriausia apsipirkti siųskite elektroniniu paštu: [email protected] (temos laukelyje nurodykite MOKYKLA).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų