REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irkluotoją T. Gadeikį lydi Poseidono tatuiruotė

Laikraštis "Sportas": šešis kartus Europos ir triskart pasaulio čempionas kanojininkas Tomas Gadeikis savo petį ir ranką papuošė tatuiruotėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Papuošti kūną įspūdinga tatuiruote Tomas Gadeikis planavo jau senokai.

„Tą idėją seniai puoselėjau ir pagaliau praėjusiais metais įgyvendinau. Dabar ant mano peties – Poseidonas. Jį pasirinkau neatsitiktinai, tai – Vandenų dievas, vaizduojamas kaip raumeningas vyras su ilga barzda, o jo karietą traukia jūros arkliai. Kažkas panašaus ir ant mano kūno. Poseidonas man labiausiai tinka. Meistrui papasakojau, ko noriu, jis ir padarė eskizą. Tatuiruotė dar ne visa, trūksta vienos kitos detalės“, – tvirtino tituluotas atletas.

REKLAMA

Tatuiruočių meistrą garsusis irkluotojas aplankė penkis ar šešis kartus ir išsėdėjo po keturias valandas.

„Laiko turėjau, tai ir pakentėjau. Skausmas buvo tikrai didelis, tačiau tatuiruotės labai norėjau, todėl ir ryžausi skausmams“, – pasakojo garsusis kanojininkas.

Sportininkas paaiškino, kodėl gražinosi savo petį ir ranką. „Patinka, gražu. Visi turbūt mėgsta grožį, tik ne visiems duota turėti gražų kūną. Mano rankos – raumeningos, juk jose – irklas, teikiantis stiprybės, vyriškumo. Tatuiruotė – savotiška meno rūšis, ji man prie širdies“, – teigė T. Gadeikis.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma geriausių planetos atletų, tarp jų ir baidarių bei kanojų meistrai, tatuiruotėmis yra išsimarginę savo rankas ir kojas, tačiau kaunietis nuo jų nieko neketino kopijuoti, norėjo ko nors išskirtinio.

„Kai bus įkvėpimas, gal dar ką nors sugalvosiu, nes matau, kad mano tatuiruote daug kas žavisi, ji krenta į akis“, – pripažino sportininkas.

Tomo tatuiruotėms neprieštarauja ir jo žmona Jovita. Sako, gal ir pati kada nors pasidarys, tačiau kol kas bijo skausmo.

Vieni sportininkai teigia, kad tatuiruotės jiems neša laimę, kiti – kad keliolika metų prailgina gyvenimą, treti – kad apsaugo nuo ligų ir kitų negandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Gadeikis įsitikinęs, kad tatuiruotės niekas kitas, o tik grožis. Jis netiki jokiais prietarais, nesako, kad jos – pergalių talismanai.

„Tatuiruotės pergalių tikrai neatneša. Jeigu esi stiprus, tai ir nugalėsi. Tatuiruotės man kol kas šykšti pergalių. Su Jevgenijumi Šuklinu, rodos, esame pajėgūs, o kartu irkluoti nesiseka. Gal reikės visą kūną numarginti tatuiruotėmis...“ – šyptelėjo atletas.

T. Gadeikis šį sezoną dvivietę kanoją pradėjo irkluoti ne su savo ankstesniu partneriu Raimondu Labucku, o su Londono olimpinių žaidynių vicečempionu J. Šuklinu.

REKLAMA

Sportininkai mėgina prisijaukinti 1 000 m distanciją, nes tik tokioje olimpinėse žaidynėse lenktyniaujama dvivietėmis kanojomis. O su R. Labucku visas pergales T. Gadeikis iškovojo įveikęs sprinto distancijas.

Tačiau naujajam duetui kol kas ne viskas einasi taip, kaip norėtųsi – Europos čempionate T. Gadeikis ir J. Šuklinas nepateko į finalą. O plaukdamas vienviete valtimi J. Šuklinas iškovojo 200 m distancijos auksą.

„Poseidoną pasirinkau neatsitiktinai, tai – Vandenų dievas, vaizduojamas kaip raumeningas vyras su ilga barzda, o jo karietą traukia jūros arkliai. Kažkas panašaus ir ant mano kūno. Poseidonas man labiausiai tinka. Meistrui papasakojau, ko noriu, jis ir padarė eskizą. Tatuiruotė dar ne visa, trūksta vienos kitos detalės“

Tatuiruočių meistrą garsusis irkluotojas aplankė penkis ar šešis kartus ir išsėdėjo po keturias valandas.

Marytė Marcinkevičiūtė  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų