REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos universitete prasideda Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams. Kursai vyks keturias savaites: nuo liepos 26 iki rugpjūčio 23 d. Vasaros mokyklai – jau dvyliktieji metai; ji kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių. Užsieniečiai, atvykę mokytis lietuvių kalbos, puikiai įvertina Klaipėdos universitete siūlomą intensyvią kalbos mokymo bei pažintinę-kultūrinę programą.

REKLAMA
REKLAMA

Rytoj atvyks gausiausias per visą šių kursų istoriją norinčiųjų mokytis būrys – 75 kursantai (pernai buvo 52) iš 27 šalių: dauguma iš Europos, kiti iš JAV, Indijos, Japonijos, Australijos, Kanados, Turkijos, Uzbekistano, Rusijos. Gana didelį kursantų būrį sudaro užsienio universitetų studentai; jie mokysis kartu su visais kitais kursų dalyviais, – tai įvairaus amžiaus ir profesijų užsieniečiai, turintys savų motyvų išmokti lietuvių kalbos. Tie, kurie atvyks jau pramokę lietuviškai, kursuose praplės turimas žinias, tobulins įgūdžius. Beje, kursai skirti ir vietiniams kitakalbiams.

REKLAMA

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams – tai intensyvus lietuvių kalbos mokymas kiekvieną dieną (20 dienų, iš viso 90 akademinių valandų darbo klasėje), kultūrinė ir pramoginė veikla, glaudžiai siejama su kalbine praktika. Vasaros mokyklos dalyviai mokysis 6 skirtingo lygio grupėse. Pamokos vyks ne tik auditorijose: kalbos bus mokomasi ir kultūrinės programos metu, – vaikštant mieste, viešint lietuvių šeimose, vakaronėse ir išvykose po Lietuvą.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų pirmoji pamoka vyks rytoj, liepos 26 dieną (penktadienį) 10 val. Po pamokos, 12 val. vyks kursų atidarymo šventė (Klaipėdos universiteto Auloje, Herkaus Manto g. 84). Šios šventės metu vasaros mokyklos dalyviai ištars pirmuosius lietuviškus žodžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų