REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos „Adeven“ specialistai pasidalino informacija, kuri susijusi su „Apple“ el. parduotuvės „App Store“ mobiliomis programėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai operacinių sistemų kūrėjai bando įvardinti kuo didesnį prieinamų programėlių skaičių – tai laikoma vienu didžiausiu platformos privalumu. Tačiau retai kalbama apie jų populiarumą ir kokybę. Remiantis pateikiamais duomenimis, didžiosios dalies „App Store“ programėlių praktiškai niekas nesisiunčia.

REKLAMA

Dar visai neseniai „App Store“ minėjo „App Store“ penkerių metų jubiliejų ir 50 mlrd. parsiųstų programėlių pasiektą žymą. Natūralu, kad tarp šventinių ataskaitų nebuvo paminėta, jog parsisiuntimai susiję tik su trečdaliu el. parduotuvėje prieinamų programėlių. Dabar jų yra apie 900 000, iš kurių net 579 000 negali pasigirti bent kažkiek didesniu parsisiuntimų skaičiumi. Tokios programos „Adeven“ specialistų vadinamos programėlėmis-zombiais. Prie jų priskiriamos programos, kurios nepasirodo tarp dažniausiai parsisiunčiamų.

Tikslaus tokių programėlių-zombių parsisiuntimų skaičiaus specialistai pateikti negalėjo, kadangi konkrečios statistikos neleidžia sužinoti „App Store“ funkcionalumas. Kompanija „Apple“ teigia, kad programėlių kūrėjams jau išmokėta virš 10 mlrd. JAV dolerių. Kiek kūrėjų bandė, tačiau nesugebėjo sėkmingai debiutuoti „iOS“ programėlių rinkoje, pasakyti sunku, tačiau galima spėti, kad tokių buvo ne šimtas ir ne tūkstantis, kadangi sparčiai auganti rinka vilioja ne tik specialistus, tačiau ir galybę mėgėjų bei neprofilinių kompanijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų