REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje interneto cenzūra įsisiautėja

V. Putinas turi atsakyti teismui, kodėl keikiamasi gatvėse?

Rusijos konstitucinis teismas antradienį nutarė, kad interneto svetainių (ir tinklaraščių) valdytojai, kurie nėra žiniasklaidos priemonės, privalo atsakyti už juose talpinamų komentarų turinį ir šalinti juos teismui nutarus, - praneša portalas Gazeta ru.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijoje dabar bus įdiegti nauji įstatymai, kurie esą garantuos piliečių garbės ir orumo gynybą internete. Po šio konstitucinio teismo sprendimo galbūt teks keisti šalies civilinio kodekso normas.

REKLAMA

Svetainių savininkai įsiutę: “Tada ir Vladimiras Putinas, kaip vyriausias šalies adminas (tinklo valdytojas, - balsas.lt), turi atsakyti teismui, kodėl keikiamasi gatvėse”, - rašoma komentaruose prie naujienos.

Byla prasidėjo, kai buvęs Surguto valdininkas Jevgenijus Krylovas 2010 metais buvo nufilmuotas girtas siautėjantis viename iš miesto restoranų, iš kur jį išlydėjo apsauga. Įrašai pasirodė internete ir ponas nutarė keliauti per teismus, kur buvo pripažinta, kad komentarai po paviešinta medžiaga, žeidžia jo garbę bei orumą. Tačiau pradžioje jam nieko nepavyko prisiteisti, nors komentarai jo atžvilgiu, buvo nepalankūs. Teisėjai, pagal tuometinę praktiką, nurodė, kad už komentarų turinį turi atsakyti tie, kas komentavo, o ne svetainių administratoriai.

Ankstesnėje byloje – 2005 metais – Rusijos konstitucinis teismas buvoi nutaręs, kad už komentarų turinį atsakingi turi būti tik žiniasklaidos priemonių administratoriai. Dabar įstatymai Rusijoje turės būti keičiami.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų