REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinę prokuratūrą palieka prokuroras M. Dūda

(papildyta M. Dūdos komentaru 13:08)

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Dūda traukiasi iš tarnybos prokuratūroje.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Dūda traukiasi iš tarnybos prokuratūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS patvirtinto pats M. Dūda. Jis yra parašęs pareiškimą trauktis iš pareigų nuo liepos 26 dienos. Prokuratūroje M.Dūda dirbo nuo 1996 metų.

REKLAMA

„Iš tikrųjų daug aplinkybių susidėjo į viena. Net ne šiek tiek, o kartais kardinaliai skyrėsi mano ir vadovybės požiūris į procesinę prokuroro veiklą ir savarankiškumą, taip pat į karjeros galimybes šioje institucijoje“, – trečiadienį BNS sakė M.Dūda.

Paklaustas, ką turįs omenyje kalbėdamas apie jo ir Generalinės prokuratūros vadovų požiūrio skirtumus į prokurorų savarankiškumą, M. Dūda užsiminė nenorįs „viešai skalbti nešvarių skalbinių“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien aš dar esu prokuroras, ir etika man neleidžia nešvarių skalbinių nešti į viešumą“, – teigė jis.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis BNS trečiadienį sakė apgailestaujantis, kad tarnybą palieka patyręs prokuroras, ir vadino tai nuostoliu prokuratūrai.

„Neturime jokių priekaištų, tikrai jų neturėjome. Mūsų vertinimu, M. Dūda yra patyręs, kompetentingas pareigūnas. Gaila, kad tokie žmonės palieka prokuratūrą (...). Žmogus kompetentingas, pareigingas, sąžiningas. Man asmeniškai gaila, kad palieka postą ir, spėju, išeina ne į valstybines institucijas“, – sakė I. Mikelionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, M. Dūda yra tyręs Medininkų, prezidento Rolando Pakso ir jo finansinio rėmėjo Jurijaus Borisovo, balsų pirkimo per pastaruosius Seimo rinkimus bylas, palaikė valstybinį kaltinimą Eglės Kusaitės byloje.

Naujienų portalui alfa.lt I. Mikelionis yra nurodęs, jog viena M. Dūdos pasitraukimo priežasčių gali būti problemos, susijusios su jo sutuoktine.

Kaip rašo portalas, prokuroro žmona Diana Dūdienė yra viena įtariamųjų byloje dėl milijoninės paramos pasisavinimo rekonstruojant Panevėžio viešbutį „Romantic“.

M. Dūda BNS trečiadienį teigė, kad jo pasitraukimas niekaip nesusijęs su sutuoktine.

„Problemų dėl žmonos neturiu. Tikrai tai nėra priežastis, dėl kurios palieku tarnybą“, – BNS sakė M.Dūda.

REKLAMA

Jis pripažino, kad palikęs tarnybą prokuratūroje greičiausiai dirbs privačiame sektoriuje.

Klausiamas, kaip vertina pastarųjų metų prokuratūros reformą, M. Dūda teigė nesigilinęs į jos esmę, tačiau abejojantis jos sėkme.

„Nenorėčiau labai gilintis į reformos esmę ir prasmę bei kokius rezultatus ji duos. Matysime, gyvenimas parodys, bet šiandien dienai aš asmeniškai ženklaus pagerėjimo nematau“, – svarstė prokuroras.

Iš pareigų praėjusią savaitę taip pat pasitraukė buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

REKLAMA

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

M. Dūdos komentaras:(LRT.lt informacija)

„Tai yra mano sprendimas. Priežasčių yra daug ir jos įvairios – vienos pagrindinės aš negalėčiau išskirti. Bet sprendimą lemia ir tai, kad skiriasi mano ir vadovybės požiūriai į procesinę prokuroro veiklą, į sprendimų priėmimą. Nematau savęs aukštesnėse pareigose šioje prokuratūroje, tai ir karjeros galimybės man, mano galva, yra išsemtos. Yra noras padaryti dar ką nors nauja – dar esu nesenas, dar gebu ką nors padaryti. Profesinį gyvenimą bandysiu kurti iš naujo“, – kalbėjo prokuroras.

M. Dūda taip pat patvirtino, kad jis jau yra parašęs pareiškimą trauktis iš pareigų nuo liepos 26 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų