REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į pirmąjį skrydį iškilmingai išlydėtas ,„Air Lituanica” lėktuvas

Tarp 72 pirmųjų keleivių išskridusių į Briuselį - ir A. Zuokas su žmona Agne

Sekmadienio pavakarę, 18 val. 30 min. iš Vilniaus oro uosto į pirmąjį skrydį pakilo nacionalinės oro bendrovės ,,Air Lituanica“ lėktuvas ,,Embraer”.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmuoju reisu lėktuvas išskrido beveik visai užpildytas, o tarp 72 pirmųjų keleivių išskridusių į Briuselį - ir Vilniaus meras Artūras Zuokas su žmona Agne.

REKLAMA

Inauguracinio skrydžio proga Vilniaus oro uoste surengtose iškilmėse, kuriose dalyvavo žinomi politikai, investuotojai, verslininkai, kiti žinomi visuoemnės veikėjai, sveikindamas susirinkusius pirmojo skrydžio proga ,,Air Lituanica“ generalinis direktorius Erikas Zubrus dėkojo už palaikymą, nes tik jo dėka ,,per trumpą laiką ,,Air Lituanica“ tapo realybe“, o bilietus jau įsigijo apie 3000 būsimų keleivių. Daugiau negu du trečdaliai  bilietų įsigyta užsienio valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius linkėjo bendrovei ir keleiviams ,,saugių skrydžių ir saugios ekonomikos“.

Pirmojo skrydžio maršrutas pasirinktas neatsitiktinai - simboliškai paminint prasidedantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai, todėl iškilmėse dalyvavo ir Belgijos ambasadorius p. Peter Lescouhier. Jis linkėjo kompanijai ne tik gero starto, bet irsėkmingos veiklos sujungiant Lietuvą su didžiaisiais Europos oro uostais.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas prieš pirmąjį skrydį žurnalistams sakė, kad kuriant bendrovę dirbo labai daug valstybės institucijų ir privatūs asmenys, teisininkai, investuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Šiandieninis faktas, kai mes vėl gražiname Lietuvai savo aviaciją, yra daugelio žmonių nuopelnas: Susisiekimo, Ūkio, Užsienio reikalų ministerijos, Oro uostas, Civilinės aviacijos administracija“, - vardijo A. Zuokas.

,,Tai, kad 70 proc. bilietų įsigyta užsienio valstybėse – jau pajamos miestui“, - geros nuotaikos neslėpė nacionalinės oro bendrovės idėjos autorius Vilniaus meras A. Zuokas.

Paklaustas, ar sulaukus kritikos lavinos nesinorėjo nuleisti rankų, jis sakė: ,,Natūralu, kad yra žmonių, kurie kritikuoja ar abejoja. Tačiau kuo sunkesnis iššūkis, tuo malonesnis pasiekimas“.

REKLAMA

Sostinės meras sakė skrendantis į Briuselį pasirašyti kelių sutarčių ir jau rytoj grįš atgal. Skrydžio bendrakeleiviams ir išlydintiems jis sakė besidžiaugiantis, kad Lietuva vėl tampa šalimi, kurios lėktuvai skraido po Europą.

,,Malonu, kad šiandien drąsiai galime sakyti, kad Lietuva nebebus ta šalis, kuri importuoja oro pervežimo paslaugas, o bus ta šalis, kuri pati gali organozuoti skrydžius. (...) Turime būti ta šalimi, kuri sugeba ir padaro“, - dėkodamas prisidėjusiems įgyvendinant idėją sakė A. Zuokas.

Oro linijų bendrovė ,,Air Lituanica“ į aviacijos rinką įeina siūlydama patogius tiesioginius skrydžius į Europos miestus keliaujantiems tiek verslo, tiek turizmo tikslais. Kompanijos misija - pagerinti Lietuvos susisiekimą oro transportu, tad bendrovė ketina ne tik skraidinti keleivius patraukliomis tiesioginėmis kryptimis, bet ir užtikrinti platesnes ir patogesnes jungiamųjų skrydžių galimybes.

REKLAMA

,,Air lituanica”, sieksianti iki 2015 m. tapti pagrindiniu nacionaliniu vežėju ir pagerinti Lietuvos sostinės pasiekiamumą aukšto dažnio tiesioginiais reisais, keleivius skraidins ,,Embraer 170“ ir ,,Embraer 175“ tipo orlaiviais, kuriuose yra atitinkamai 76 ir 86 vietos. Tai - vieni populiariausių pasaulyje regioninių reaktyvinių lėktuvų.

Tikimasi, kad kompanija per metus aptarnaus 600-700 tūkst. keleivių ir užims apie 15-20 proc. rinkos dalies Lietuvoje. Kompanija pradeda skrydžius 6-iomis tiesioginėmis kryptimis. Į Briuselį lėktuvai skraidys 6 kartus per savaitę. Nuo liepos 8 d. kasdien bus skrendama į Amsterdamą, o artimiausiu metu ir į Berlyną, Prahą, Miuncheną ir Maskvą. 2015 m. ,,Air Lituanica“ planuoja turėti 5 orlaivius ir išsiplėsti iki 13-16 reguliarių maršrutų. Visomis kryptimis numatoma skraidyti kasdien arba kelis kartus per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrai veiklai UAB „Air Lituanica Club“ susijungė 26 investuotojai: „MG Baltic Investment“, „Panevėžio keliai“, „SBA“, „Vičiūnai group“, Antanas Guoga, Jonas Garbaravičius, „Hanner“, „Pieno žvaigždės“, „Arvi ir ko“, „Balsas.lt“, „Lietuvos rytas“, Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija, Lietuvos krepšinio federacija, IDW Manekenų pasaulis, „Management and accounting services“, Advokatų profesinė bendrija ADLEX, „Modus grupė“, „Baltic optical disc“, „Vilniaus vystymo kompanija“, „Enercom Capital“, „Nesė Group“, „Omnios grupė“, „BS Holding“, „Vyspra“, „Ortizai“, „Laxford investment limited“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų