REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Peugeot-Citroen“ atiteks amerikiečiams?

Peugeot šeima žada parduoti savo savo dalį koncerne

Peugeot šeima, kuri dar 1810 metais įkūrė „Peugeot“ kompaniją, žada parduoti savo dalį „PSA Peugeot-Citroen“ akcijų. Apie šiuos ketinimus pranešė agentūra „Reuter“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar anksčiau Peugeot šeimos teisininkai derėjosi su kinų bendrove „Dongfeng“. Tačiau tuomet derybos nutrūko labai greitai. Na o dabar realiausias kandidatas – amerikiečių milžinas „General Motors“.

REKLAMA

Kodėl Peugeot šeima nusprendė parduoti savo akcijas? Situacija labai paprasta – jau šių metų pabaigoje prancūzų koncernui turėtų pritrūkti apyvartinių lėšų. Kitos išeities tiesiog nėra. Na o „General Motors“ strategams garsių prancūzų markių įsigijimas būtų visai parankus, nes „GM“ jau dabar valdo 7 proc. „PSA“ akcijų. Tad didinti savo dalį būtų visai logiškas žingsnis.

Nors esama „PSA“ situacija yra gana liūdnoka, tačiau ji visai priimtina amerikiečiams – praėjusiais metais „PSA“ gamyklos dirbo tik 77 proc. pajėgumu, tačiau čia situacija geresnė nei „General Motors“ priklausančiose „Opel“ gamyklose, kurios praėjusiais metais dirbo tik 66 proc. pajėgumu. Todėl galima įsivaizduoti būsimus „GM“ žingsnius. Amerikiečiai uždarytų keletą gamyklų ir bandytų sujungti „Opel“ ir „PSA“.

Vienintelis kliuvinys čia būtų profesinių sąjungų ir Prancūzijos valdžios pozicija, nes visos reformos grėstų milžiniškais darbuotojų atleidimais. Tačiau jei „PSA“ balansuos ant ribos, pasirinkimo gali nelikti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų