REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar baigėsi skaitlingiausiais šachmatų festivalis Lietuvoje – Palangoje įvykusi „Baltijos taurė 2013“. Šių metų festivalyje dalyvavo šachmatininkai iš Baltarusijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Japonijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos ir Švedijos. Dalyviai varžėsi aštuoniuose turnyruose, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniame tarptautinio reitingo turnyre „Baltijos taurė“ stipriausi iš 109 žaidėjų buvo: pirmają vietą iškovojęs tarptautinis meistras Olegas Krivonosovas, antrosios vietos nugalėtojas Artūras Bernotas (abu iš Latvijos) ir trečiąją vietą užėmęs plungiškis Sigitas Kalvaitis.

REKLAMA

Jaunių iki 15 metų turnyre „Baltijos jaunųjų taurė“ žaidė 97 šachmatininkai, o nugalėjo Pavelas Zenchanka iš Baltarusijos, Gabrielė Gucagaitė ir Arnas Povilas Žukauskas.

Turnyre iki 10 metų „Baltijos vaikų taurė“ iš 101 dalyvio prizininkais tapo: Grigorijs Morozli (Latvija), klaipėdietis Dmitrijus Jablokovas bei kaunietis Tautvydas Šiugždinis.

Pačių mažiausių iki 7 metų turnyre „Baltijos švyturiukai“ nugalėtojais tapo klaipėdietis Glebas Pidluznij, šiauliečiai Mykolas Lianzbergas ir Matas Povilaitis.

Festivalio programoje vyko keturi „Žaibo“ turnyrai, iš kurių kiekviename žaidė daugiau nei 80 šachmatininkų. Dviejuose „Žaibo“ turnyruose karaliavo tarptautinis didmeistris Vidmantas Mališauskas, kitus laimėjo Verners Putka iš Latvijos ir Michailas Kuznecovas iš Maskvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų