REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skirmantas Pabedinskas, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Pasitikdami vasarą kelininkai baigė rekonstruoti kelią Radviliškis-Šiauliai. Moderniame kelyje vairuotojai bus saugūs, o miestelių gyventojai pailsės nuo triukšmo, mašinų ūžimo ir netvarkos.

REKLAMA
REKLAMA

Kelias nuo Radviliškio iki Šiaulių – lygus kaip stiklas. Keturių eismo juostų aplinkkelis su metaliniais atitvarais ir tvoromis ties visomis sankryžomis atskirs priešpriešinio eismo srautus. Bus saugiau pereiti kelią ir pėstiesiems – pastatytos penkios požeminės perėjos. Nuo triukšmo pailsės Aleksandrijos ir Kairių miestelių gyventojai – juos saugos triukšmą slopinanti sienelė.

REKLAMA

„Įrengti ir tuneliai-viadukai, kurie ne taip seniai naudojami, naujo tipo žiedinės sankryžos, kurių pralaidumas yra didesnis negu paprastų, taip pat – vaidinamieji turbo žiedai. Jų turime ruožo pradžioje, išvažiuojant iš Šiaulių“, – naujoves vardijo UAB „Šiaulių plentas“ generalinis direktorius Juozas Aleksa.

Šiemet keliams tiesti ir remontuoti iš akcizo planuota surinkti per milijardą litų, iš biudžeto skirta daugiau nei aštuoni šimtai milijonų litų – penktadaliu milijonų mažiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvojame prašyti privačių lėšų, pasiūlyti kelininkams investuoti į kelio atkarpą Vilnius-Molėtai. Ten – betoninės plokštės, todėl darosi nesaugu važiuoti, gadinama technika, o transporto srautas – didelis“, – aiškino susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Kelio Radviliškis-Šiauliai rekonstrukcija kainavo beveik pusantro milijono litų. Pasak atidaryme dalyvavusio premjero, kitąmet ir savivaldybės galės daugiau remontuoti savo kelių ir gatvių, mat iš biudžeto bus skirta 10 procentų daugiau lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų