REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiomis dienomis pro LR Seimą skubantys praeiviai gali matyti kiek neįprastą reginį, mat ilgus metus prie Seimo veikęs, o paskui sustabdytas fontanas yra ardomas, o jo vandens rezervuaras užpiltas žemėmis ir čia bus pasodintos gėlės.

REKLAMA
REKLAMA

Darbų ypatingą skubą lemia tai, kad mūsų šaliai perėmus pirmininkavimą Europos Sąjungai į Vilnių atvyks daugybė užsienio šalių delegacijų ir prie seimo stūksantis apgriuvęs fontanas anaip tol neprisidėtų prie šalies įvaizdžio gerinimo.

REKLAMA

Nors planuota, kad prieš 35 metus skulptoriaus Gedimino Karaliaus ir architekto Algimanto Nasvyčio sukurtas fontanas bus rekonstruotas, tam, deja, nei lėšų nei valdininkų noro nepakako.

Seimo kancleris Jonas Milerius naujienų agentūrai BNS yra sakęs, kad fontanas yra miesto nuosavybė, todėl juo rūpintis ir jį sutvarkyti privalo savivaldybė, o ne Seimo kanceliarija. Anot jo, savivaldybės poziciją šiuo klausimu Seimo Europos reikalų komitetui išsakė sostinės meras Artūras Zuokas. „Jis oficialiai pareiškė, kad nieko negali padaryti, tik ant fontano uždėti dekoraciją, kuri laikinai jį pridengtų ir paslėptų“, – teigė Seimo kancleris.

Sostinės savivaldybės teigimu, pernai buvo suplanuota rekonstruoti prie Seimo esantį fontaną, bet negavus pinigų iš Seimo ir Vyriausybės darbai nebuvo atliekami.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų