• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės mėnesį startavo naujasis Lietuvos regbio-15 čempionato sezonas. Šiais metais į čempionatą sugrįžo anksčiau iš jo pasitraukę „Šiaulių“ ir „Baltrex“ klubai, todėl turnyre vėl varžosi visi geriausi šalies klubai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis džiaugiasi, kad čempionatas ir vėl vieningas: „Atsinaujinusios federacijos tikslas yra dirbti išvien su klubais ir sudaryti kuo konkurencingesnį čempionatą. Šį sezoną čempionate varžosi kaip niekada daug klubų. Turime galimybes išplėsti čempionatą iki 14-os klubų, tačiau norime, kad visi klubai įsiliejantys į turnyrą būtų tam pasiruošę. Visgi tikslas yra augti ir ugdyti regbininkus, kurie atstovautų Lietuvos rinktinei.“

REKLAMA

Lietuvos regbio-15 čempionatą šiais metais pradėjo iš viso vienuolika klubų. Jie yra suskirstyti į dvi grupes – pirmąją ir antrąją. Pirmojoje žaidžia septyni stipriausi šalies klubai. Antrojoje žaidžia dar keturi klubai, kurie sezono pabaigoje kovos dėl patekimo į pirmąją grupę.

Kol kas čempionate buvo sužaistos iš viso šešerios rungtynės. Po jų pirmosios grupės viršūnėje staigmenos nėra – ilgametis čempionato lyderis Šiaulių „Vairo-Jupojos“ klubas išsiveržė į lyderius. Tiesa, jie yra sužaidę jau trejas rungtynes – daugiau už bet kurią kitą komandą. Lyderiai turi 9 taškus, o antrą ir trečią pozicijas besidalijantys „Ąžuolo-Tauro“ ir „VRA-Tauro“ klubai savo sąskaitoje turi po 4 taškus.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad Lietuvos regbio-15 čempionate taškų dalybos vyksta šiuo principu: pergalė – 3 taškai, lygiosios – 2 taškai, pralaimėjimas – 1 taškas. „Šiaulių“ ir „Baltrex“ klubams už pasitraukimą iš čempionato buvo atimti šeši taškai.

Čempionato sistema

Pirmasis etapas:

Pirma grupė: Šiaulių RK „Vairas-Jupoja”, Kauno FM „Ąžuolas-Tauras”, Vilniaus regbio akademija-Tauras, Panevėžio „Ryšių statyba”, Šiaulių RK „BaltRex”, Šiaulių RK „Šiauliai” ir Plungės RK „Perkūnas”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antra grupė: Vilniaus „Geležinis vilkas”, Klaipėdos RK „Klaipėda-Viesulas”, Klaipėdos RK „Klaipėda-kovas” ir Šiaulių RK „BaltRex-PRC”

Pirmame etape pirmos grupės komandos žaidžia vienu ratu, o antros grupės komandos - dvejais.

Antras etapas

Finalinis ketvertas: 1-4 vietas pirmoje grupėje užėmusios komandos žaidžia finalinio ketverto rungtynes dėl čempionų titulo. Varžybos vyksta vieno rato sistema, o pirmame etape surinkti įskaitiniai taškai perkeliami.

Kitos: 5-7 vietas pirmoje grupėje užėmusios komandos ir visos antros grupės komandos žaidžia vienu ratu. Jos kovoja dėl vietos galutinėje 2013 m. Lietuvos regbio čempionato rikiuotėje. Pirmame etape surinkti taškai anuliuojami.

REKLAMA

Praėjusio sezono rikiuotė:

1) „Vairas-Jupoja“ 2) „Ąžuolas-Tauras“ 3) „VRA-Tauras“ 4) „Ryšių statyba“ 5) „BaltRex“ (pagal ištrauktus burtus) 6) „Šiauliai“ (pagal ištrauktus burtus) 7) „Perkūnas“ (pagal ištrauktus burtus)

Visą informaciją apie Lietuvos regbio-15 vyrų, jaunių ir moterų čempionatus jau nuo kitos savaitės galėsite rasti atsinaujinusiame tinklalapyje regbis.lt  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų