REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos kovos su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis policija trečiadienį areštavo šimtų milijonų eurų vertės turtą, priklausantį prekybos centrų karaliumi vadinamam Sebastiano Scuto, apeliaciniam teismui pripažinus, kad teisiamasis yra susijęs su mafija.

REKLAMA
REKLAMA

Policija pranešė areštavusi 409 objektus ir įšaldžiusi lėšas 48-ių bendrovių sąskaitose – turtą susijusį su S.Scuto ir jo artimiausiais šeimos nariais.

REKLAMA

Areštuotas turtas gali būti konfiskuotas tik tuo atveju, jeigu šiam teismo nuosprendžiui S.Scuto byloje pritars Italijos aukščiausiasis teismas.

Kadangi S.Scuto priklausančioje kompanijoje „Aligrup“ dirba 1 tūks. 600 darbuotojų, prokurorai pažadėjo gerbti esamas sutartis su profesinėmis sąjungomis ir pareiškė, kad teisinės priemonės galėtų dar geriau užtikrinti jų darbo vietų saugumą.

Praėjusį mėnesį organizuotu nusikalstamu garsėjančio Sicilijos Katanijos miesto apeliacinis teismas S.Scuto'ui „už bendradarbiavimą su mafija“ skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau vykęs pirmasis teismas išteisino S.Scuto'ą, jo advokatams tvirtinant, kad jis pats buvo pinigų prievartavimo auka, tačiau prokurorai teismo nuosprendį apskundė.

Tyrimą atlikę pareigūnai sakė, jog S.Scuto buvo užmezgęs glaudžius ryšius su Palermo mafija, ir per savo įmonę plovė jos pinigus.

Trečiadienį policijos areštuotas turtas yra Italijos pietuose Salerne, centrinėje dalyje esančioje Emilijos Redže ir Moncoje, bei Milane šiaurėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų