REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išradingas šilutiškis susimeistravo dviratį iš medžio

 Indrė VAITKUVIENĖ

Prieš dvejus metus startavusi ,,Kritinės masės“ akcija Šilutėje šiemet nustebino ne tik šilutiškius žiniasklaidos atstovus, bet ir kitų leidinių bei internetinių portalų darbuotojus. Medinis dviratis – pagrindinis nuostabos objektas. Kritinė Masė – tai visame pasaulyje paskutinį mėnesio penktadienį vykstanti akcija, kurios metu miesto gatvėmis žmonės važinėjasi dviračiais ir kitomis savaeigėmis transporto priemonėmis. Taip siekiama atkreipti į save dėmesį ir parodyti iškylančias tokiai transporto priemonei ir jos savininkui problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą šilutiškius dalyvius ir šiaip praeivius stebino jų gretose pasirodęs medinis dviratis, kurio autorius ir naudotojas – Andrius Sirtautas, Šilutės r. vaikų meno mokyklos mokytojas. Neįprasta transporto priemonė buvo lydima įvairiais komentarais – nuo keiksmažodžių iki susižavėjimo šūksnių. Savininkas teigė, kad idėja pasigaminti būtent tokį dviratį kilo su kolegomis diskutuojant, kad norisi kažko naujo, neįprasto, smagaus. Tad nusprendė pradėti nuo savęs. Medinio dviračio gamyba užėmė vos vieno šeštadienio gerą pusdienį. Didelių investicijų nereikėjo – vos 8–12 Lt, juolab, kad ratus turėjo senus. Dviračio korpusas, t.y. rėmas – medinis, kuriam medžiagos imta iš senos, nebereikalingos lentynos. Jame yra sumontuoti stabdžiai ir du bėgiai. Kaip jis rieda buvo galima įsitikinti stebint ,,Kritinės masės“ akciją. Kitai renginio daliai šeimininkas planuoja dviratį šiek tiek patobulinti – sumontuoti medinius ratlankius. Beje, tobulumui ribų, kaip žinia, nėra. A. Sirtautas sako, kad planuoja ir daugiau staigmenų, bet ateinančiuose akcijose.

Pavasaris visada pilnas netikėtumų – laukiamas milžiniškas potvynis atsitraukia dar dorai neprasidėjęs, pražydusios magnolijos stebina gražiais baltais savo žiedais ir įkvepia žmones kurti olimpinius skverus, o kūrybingi ir linksmi žmonės džiugina neįprastais savo kūrybos vaisiai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų