REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV bendrovė „Terrafugia“, plėtojanti skraidančių automobilių „Terrafugia Transition“ projektą, pranešė, kad pirmieji komerciniai šio modelio automobiliai bus pateikti rinkai 2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Terrafugia Transition“ yra dviviečiai automobiliai su įtraukiamais sparnais, kurie gali ir važiuoti keliu, ir skristi. Bendrovės atstovai taip pat informavo, kad gamybai ruošiama ir dar viena „Terrafugia Transition“ modifikacija TF-X. Šis skraidantis automobilis bus dar įspūdingesnis: jis galės kilti ir leistis vertikaliai, skelbia „Dailymail.co.uk“.

REKLAMA

„Terrafugia“ skraidantis automobilis TF-X bus toks mažas, kad tilps į paprastą garažą. Be to, kad galėtų pakilti į orą, jam nereikės pakilimo tako, kaip kitiems lengviesiems lėktuvams: skristi bus galima nuo pat savo namo kiemo, sakoma pranešime. „Terrafugia“ planuoja pateikti jį rinkai po 8 - 12 metų.

Pernai „Terrafugia Transition“ bandymų metu pakilo į 420 metrų aukštį ir skrido 8 minutes. Maksimalus šio skraidančio lėktuvo greitis ore siekia 184 km/h. Norintys pilotuoti šį skraidantį automobilį turės įgyti piloto mėgėjo licenziją ir bent 20 valandų skraidymo patirtį, sakoma pranešime. Be to, už „Terrafugia Transition“ teks pakloti maždaug 300 000 JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „Terrafugia Transition“ bandymų vaizdo įrašai neabejotinai įdomūs, tačiau ši transporto priemonė vis dėlto kur kas labiau primena keliais važinėti pritaikytą sportinį lėktuvą, nei fantastiniuose filmuose rodomus skraidančius automobilius. „Terrafugia“ inžinieriai puikiai tą supranta ir žada per artimiausią dešimtmetį pagaminti kur kas įspūdingesnio automobilio prototipą. Pasak jų, jau minėtoji TF-X modifikacija naudos ant sparnų sumontuotus rotorius, kurie leis automobiliui kilti ir leistis vertikaliai.

Skelbiama, kad TF-X rotoriai bus panašūs į sraigtasparnių rotorius. Vertikalaus pakilimo ir nusileidimo galimybė turėtų būti itin patraukli potencialiems pirkėjams, nes tokiu automobiliu bus galima „pabėgti“ iš eismo spūsties paprasčiausiai pakilus į orą ir nuskridus. Pasak „Terrafugia“ atstovų, TF-X galės skraidinti keturis žmones iki 800 kilometrų spinduliu. Vėliau teks nusileisti ir pasipildyti degalų.

Šiuose vaizdo siužetuose galima pamatyti „Terrafugia Transition“ bandymus ir „Terrafugia Transition TF-X“ koncepcinį modelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų