REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienio vakarą Anglijoje sužaistos centrinės „Premier“ lygos 35 turo rungtynės. Jose susitiko dėl kelialapio į UEFA Čempionų lygą kovojantis Londono „Arsenal“ ir šalies čempionų titulą užsitikrinęs „Manchester United“. Komandų akistata baigėsi lygiosiomis 1-1.

Sekmadienio vakarą Anglijoje sužaistos centrinės „Premier“ lygos 35 turo rungtynės. Jose susitiko dėl kelialapio į UEFA Čempionų lygą kovojantis Londono „Arsenal“ ir šalies čempionų titulą užsitikrinęs „Manchester United“. Komandų akistata baigėsi lygiosiomis 1-1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau antrąją minutę „kanonierius“ į priekį išvedė Theo Walcottas, kuris pasižymėjo po Tomašo Rosicky perdavimo. Artėjant pirmosios rungtynių dalies pabaigai rezultatą išlygino Robinas van Persie. Olandas realizavo savo uždirbtą vienuolikos metrų baudinį.

REKLAMA

Rungtynių aprašymas

Pirmasis kėlinys. Robinas van Persie praranda kamuolį aikštės viduryje, o šeimininkai sukuria pavojingą kontrataką ir muša įvartį. Antrąją minutę Tomašas Rosicky atlieka tikslų perdavimą Theo Walcottu, o šis persveria rezultatą savo komandos naudai. Pakartojimo metu matosi akivaizdi nuošalė.

„Arsenal“ ekipa įsidrąsina. Tolimą smūgį atliek Tomašas Rosicky, bet čeko smūgiui pritrūksta tikslumo ir kamuolys skrieja greta virpsto. Rezultatas vis dar 1-0.

REKLAMA
REKLAMA

Aikštėje darosi karšta. Teisėjas leidžia futbolininkams demonstruoti kietą žaidimą ir už smulkias pražangas to, kaip taisyklių pažeidimo, netraktuoja. Svečių treneris Alexas Fergusonas jau dabar aiškinasi su ketvirtuoju teisėju.

Pirmoji pavojinga Mančesterio komandos ataka. R.van Persie išvengia nuošalės ir atlieka puikų perdavimą Philui Jonesui. Deja, pastarojo smūgiuotas kamuolys galva skrieja greta virpsto ir proga lieka neišnaudota.

R.van Persie tiesiai „įvažiuoja“ į Perą Mertesackerį. Stadione susirinkę šeimininkų gerbėjai reikalauja raudonos kortelės, bet teisėjas nusprendžia olandą nubausti geltonos spalvos kortele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas rodo jau penktąją geltoną kortelę. Keturios iš jų parodytos Mančesterio, o viena - Londono komandos futbolininkams. Tuo tarpu „kanonieriai“ žaidžia vis užtikrinčiau. Pavojingą smūgį į vartus atliek Lukašas Podolskis.

Vartininkas Wojciechas Szczesny demonstruoja neįtikėtinus refleksus. R.van Persie atitrūksta nuo varžovų gynėjų ir smūgiuoja galva maždaug iš trijų metrų atstumo. Deja, vartų sargas sugeba atremti puolėjo smūgį ir išsaugoti vartus be praleisto įvarčio.

43 minutę rezultatas tampa lygus 1-1. Bacary Sagna praranda kamuolį, o bandydamas jį susigrąžinti savo baudos aikštelėje neleistinai griauna R.van Persie. Olandas tiksliai realizuoja baudinį ir atstato rungtynėse pusiausvyrą.

REKLAMA

Antrasis kėlinys. Aikštėje vyrauja apylygis žaidimas. Progų turi ir šeimininkai, ir svečiai, bet daugiau įvarčių neįmušama. Komandos nevengia žaisti šiurkščiai.

Santi Cazorla turi progą tiksliai atlikti baudos smūgį, bet ispanui dar kartą išvesti savo komandos į priekį nepavyksta. Atliktas labai netikslus smūgis.

Mančesterio ekipa perima iniciatyvą ir šturmuoja varžovų komandos vartus. Deja, trenerio A.Fergusono auklėtiniams kol kas nepavyksta sukurti nieko pavojingo, bet pavojingų kontratakų nesukuria ir šeimininkai.

„Arsenal“ komandos vidurio gynėjas Laurentas Koscielny atlieka sudėtingą smūgį į varžovų vartus, bet prancūzui pritrūksta šiek tiek tikslumo ir rezultatas nesikeičia.

REKLAMA

Šeimininkai žaidžia vis aktyviau. Mančesterio ekipa atidavė varžovams teritorinę persvarą ir dabar ilgiau su kamuoliu užsibūna Londono komandos futbolininkai, kurie kuria vieną po kito pavojingus išpuolius.

S.Cazorla dar kartą patikrina vartininko D.De Gea budrumą ir smūgiuoja į tolimąjį vartų kampą. Vartų sargas tautiečio smūgį atremia ir pavojų neutralizuoja.

Per teisėjo pridėtas keturias minutes komandos daugiau įvarčių neįmuša, todėl susitikimas baigiasi lygiosiomis 1-1 ir ekipos pasidalina po tašką.

 

Kiti rezultatai:

„Reading“ 0 – 0 „Queens Park Rangers“

„Chelsea“ 2 – 0 „Swansea City“

44‘ [1 – 0] Oscar

45‘ [2 – 0] Frank Lampard (11 m)

„Arsenal“ 1 – 1 „Manchester United“

2‘ [1 – 0] Theo Walcott

44‘ [1 – 1] Robin van Persie (11 m)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų