REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „LG Electronics“ tapo antrąja pasaulyje telefonų gamintoja, oficialiai patvirtinusia, kad ruošia gamybai išmanųjį telefoną su lanksčiu OLED ekranu. Beveik prieš metus apie tai pranešė ir jos konkurentė „Samsung“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LG mobiliųjų įrenginių padalinio vadovo Yoono Bu-hyuno, bendrovės ruošiamas lankstomas telefonas rinkai bus pateiktas paskutinįjį šių metų ketvirtį, pranešė „Pocket-lint“. Šiame išmaniajame bus naudojamas organinių šviesos diodų (OLED) ekranas.

REKLAMA

Apžvalgininkai spėja, kad šiuo telefonu gali tapti būsimasis „Optimus G2“ modelis, nes sklando gandai, kad jis išsiskirs kažkokia unikalia savybe. Tačiau šis telefonas planuojamas III ketvirtį, taigi, anksčiau, nei žadamas lankstomas telefonas.

Telefoną lanksčiu ekranu dar pernai žadėjo pagaminti ir „Samsung“, tačiau šie planai kol kas neišsipildė. Šių metų sausį JAV vykusioje parodoje „CES 2013“ „Samsung“ demonstravo ir lanksčius telefonų ekranus, ir jų pagrindu parengtą telefono prototipą, tačiau, pasirodo, jis nebuvo lankstomas. Pasak bendrovės atstovų, „Samsung“ ruošiasi pirmoji pasaulyje pradėti lanksčių telefonų ekranų serijinę gamybą: tai turėtų įvykti dar iki birželio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad LG turi visas galimybes aplenkti „Samsung“ ir pirmoji pateikti rinkai savo lankstųjį telefoną: būtent taip ir įvyko pernai, kai LG pirmoji pagamino 55 colių OLED televizorių.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad lankstomi telefonai sukels tokį pat pagyvėjimą rinkoje, kaip ir sensoriniai ekranai. Lenkiant įrenginį įvairiomis kryptimis ir skirtinga jėga esą bus galima valdyti jo funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų