REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį, balandžio 19-ąją vienam talentingiausių Lietuvos aktoriui Vytautui Šapranauskui būtų suėję 55-eri. Bet likus kelioms dienoms iki šios sukakties, aktorius pasitraukė iš gyvenimo. Daug metų teatrui atidavusio V. Šapranausko paskutine stotele žemėje tapo jo mylimas Mažasis teatras.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 15.22) Katafalka, kuri veža aktoriaus pelenus pajudėjo Gedimino prospektu Antakalnio kapinių link. Išnešus V. Šapranausko pelenus žmonės tylėjo ir pradėjo ploti taip pagerbdami garsiausią Lietuvos aktorių paskutinį kartą. Daugelio žmonių skruostais riedėjo ašaros. Jomis apsipylė ne tik artimieji, bet ir minioje esantys V. Šapranausko gerbėjai, atėję jo palydėti į paskutinę kelionę. Šeimos nariai automobiliais sekė katafalkui iš paskos Antakalnio kapinių link.

REKLAMA

(papildyta 14.44) Prie Mažojo teatro pradėjo būriuotis žmonės, kurie užtvindė Gedimino prospektą.

(papildyta 13.07) Sekmadienį į Mažąjį teatrą atsisveikinti su aktoriumi ir vėl traukė teatro, pramogų pasaulio žmonės ir  gerbėjai. Po kurio laiko pasirodė ir V. Šapranausko draugė Ieva Stasiulevičiūtė.

Su žinomu aktoriumi ir išskirtine asmenybe visi norintys galėjo atsisveikinti balandžio 20 d. (šeštadienį) nuo 15 iki 22 val. ir balandžio 21 d. (sekmadienį) nuo 9 iki 15 val. Sekmadienį 12 val. už V. Šapranauską Šv. Kryžiaus bažnyčioje laikomos Šv. Mišios.

REKLAMA
REKLAMA

Urna su aktoriaus palaikais bus išnešama sekmadienį 15 val. 

V. Šapranauskas bus laidojamas Antakalnio kapinėse Menininkų kalnelyje. Artimieji prašė gerbėjų palydėti aktorių  į paskutinę kelionę, pagerbiant jį baltu gėlės žiedu ir žvakele.

Šeštadienį prie teatro iki paskutinės minutės žmonių nemažėjo ir visi pamažu judėjo į teatro vidų atiduoti pagarbos maesto. Pritemdytoje salėje, skęstančioje žvakučių nušviestų baltų gėlių jūroje, daugybė žmonių vis dar gali nulenkti galvą prieš balto porceliano urną. Salėje skamba santūri muzika, scenoje dideliame ekrane rodomos aktoriaus fotografijos, o išeinančius iš teatro išlydi fotografijų paroda, kurioje - scenoje praleistos V. Šapranausko gyvenimo akimirkos.

Mažajame teatre V. Šapranauskas suvaidino ryškiausius savo vaidmenis režisieriaus Rimo Tumino spektakliuose „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Maskaradas“, „Vyšnių sodas“, „Galilėjus“, „Belaukiant Godo“, „Revizorius“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų