REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ 2013 m. pirmąjį ketvirtį uždirbo 116 mln. Lt pajamų. Net 40 proc. šiuo laikotarpiu augo „Omnitel“ pajamos iš išmaniosios įrangos pardavimų, 13 proc. padidėjo bendrovės pajamos iš mobiliojo interneto paslaugų, o „Omnitel“ klientų perduotų mobiliųjų duomenų srautas per metus, palyginti su 2012 metų pradžia, išaugo net 69 proc.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metų kovą „Omnitel“ vadovai prognozavo, kad jau šiemet „Omnitel“ pajamos iš mobiliųjų duomenų perdavimo sudarys ketvirtadalį bendrovės paslaugų pajamų, o didžiausias operatorių laukiantis iššūkis per kelerius ateinančius metus, mokantis didžiąją pajamų dalį gauti iš mobiliojo interneto ir pereinant prie naujų verslo modelių – parengti mobiliuosius tinklus taip, kad jie atitiktų augančius reikalavimus. „Omnitel“ mobiliojo interneto tinklai šiam iššūkiui jau yra parengti.

REKLAMA

„2013-uosius pradėjome toliau investuodami į savo klientų patirtį naudojantis 3G ir 4G mobiliojo interneto paslaugomis. Džiaugiamės, kad realybe tapo Vilniaus ir Kauno mobiliojo interneto dvimiesčio vizija – per pirmąjį ketvirtį išplėtėme ir modernizavome 3G tinklą aplink greitkelį, jungiantį šiuos du didžiuosius Lietuvos 4G miestus, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. – Nuo šiol visi greitkeliu vykstantieji ar šalia gyvenantys „Omnitel“ klientai visuomet gali naudotis aukštos kokybės ir stabiliai greitu internetu.“

REKLAMA
REKLAMA

Apie greitkelį tarp Vilniaus ir Kauno „Omnitel“ pastatė 38 naujas 3G bazines stotis ir modernizavo senąsias. Atlikus šiuos darbus, trečiosios kartos mobiliojo ryšio tinklo padengimas greitkelyje tarp Vilniaus ir Kauno bei 60 kilometrų atstumu nuo greitkelio pagerėjo net 4 kartus – dabar „Omnitel“ 3G ryšys padengia net 99 proc. šios teritorijos, o juo sklandžiai naudotis tuo pat metu gali trečdaliu daugiau vartotojų.

„Omnitel“ išlaikė stabilią 27 proc. EBITDA maržą (2012 m. tuo pačiu laikotarpiu EBITDA marža buvo 28 proc.), taip pat bendrovei per pirmąjį šių metų ketvirtį iš esmės pavyko stabilizuoti ir bendrąsias pajamas - 2012 m. I ketv. pajamos sudarė 121 mln. Lt.

2013 m. kovo 31 d. „Omnitel“ turėjo 1 mln. 957 tūkst. vartotojų (prieš metus – 1 mln. 948 tūkst. vartotojų).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų