REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras pateikė vyriausybės darbo metinę ataskaitą

A. Butkevičius konservatoriams: jūs sudarėte 40 darbo grues, o mes tik 22

Ketvirtadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė pateikė Seimui pernai dar dirbusio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderio Andriaus Kubiliaus Ministrų kabineto ir savo vadovaujamo kabineto veiklos ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero teigimu, laikantis konstruktyvaus požiūrio ataskaitoje išskirtos tos sritys, kuriose bus išlaikytas darbų tęstinumas, ir tos, kuriose, atsižvelgiant į Šešioliktosios Vyriausybės programines nuostatas būtini neatidėliotini pokyčiai.

REKLAMA

Pristatydamas pernai Vyriausybės atliktus darbus, premjeras pabrėžė, jog gruodžio pabaigoje įgaliojimus gavęs ministrų kabinetas dėl objektyvių priežasčių neturėjo didelių svertų daryti įtaką tų metų socialiniams-ekonominiams procesams ir institucijų veiklos rezultatams, tačiau tokia politinė komunikacija, kai siekiama tik sumenkinti oponentus, nesukuria didesnio žmonių pasitikėjimo savo valdžios institucijomis. „Ir to nesame linkę tęsti“, – teigė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„2013 metams Vyriausybė išskyrė veiklos prioritetus, kurie padėtų sutvirtinti tai, ką pavyko pasiekti mūsų pirmtakams, ir išlyginti ekonominių, socialinių bei kitų netolygumų duobes“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas

Pasak premjero, pateikiamoje Nacionalinio saugumo būklės ir plėtros ataskaitoje greta tokių išorės rizikos veiksnių kaip priklausomybė nuo vieno strateginių žaliavų ir energijos šaltinio, minimas stiprėjantis vidaus rizikos veiksnys – netolygi socialinė ir ekonominė raida, esami ar vis didėjantys gyvenimo lygio skirtumai. Prie kitų pavojų ir grėsmių priskiriama korupcija, ypač gyventojų emigracija, nedarbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Todėl keliame uždavinį užtikrinti ne tik nuoseklų biudžeto įplaukų gausėjimą, bet ir sudaryti sąlygas gyventojų pajamų augimui, mažinti socialinę atskirtį, stiprinti žmonių pasitikėjimą valstybe, sudaryti jiems patrauklias sąlygas kurti gerovę savame krašte“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Baigdamas ataskaitą premjeras A. Butkevičius atmetė opozicijos kritiką dėl sudaromų darbo grupių gausos: „Jūs sudarėte 40 darbo grues, o mes tik 22", - sakė jis.

****

Vyriausybės veiklos ataskaitą pateikęs premjeras atsako į Seimo narių klausimus. Kabineto ataskaitos pateikimo metu Seimo posėdyje dalyvauja visi ministrai, kurie Seimo narių pageidavimu taip pat atsako į klausimus.

REKLAMA

Nors LSDP lyderis A. Butkevičius dabar teigia, kad „keistai jaučiasi“, nes reikia atsiskaityti ir už A. Kubiliaus vyriausybės darbus, balsas.lt primena, kad prieš metus „Keistai“ galėjo jaustis ir dabartinis opozicijos lyderis Andrius Kubilius, kuris taip pat pradėjo savo ataskaitą nuo pirmtako veiklos kritikos.

Tuometinio LSDP lyderio į reakcija į A. Kubiliaus (2009 metų balandžio) ataskaitos pirmąją dalį buvo ironiška. „Tai nėra ataskaita, nes tai yra propagandinis dokumentas. Vyriausybės ataskaitos reikalavimai yra visiškai kiti. Vyriausybė turi kalbėti apie savo darbus, o ne apie priežastis. Jeigu taip būtų visose šalyse, tai Vyriausybės nieko neveiktų ir aiškintųsi, kaip dėl ko kas atsitiko", – tada žurnalistams sakė G. Kirkilas, teigdamas, jog ankstesnio kabineto kritika neturėtų būti ataskaitos dalimi.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų