• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vyriausybė patvirtino fizinio asmens, kuriam iškelta bankroto byla, turto pardavimo iš varžytinių organizavimo ir vykdymo tvarką.

Šiandien Vyriausybė patvirtino fizinio asmens, kuriam iškelta bankroto byla, turto pardavimo iš varžytinių organizavimo ir vykdymo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Patvirtinus tvarką bus sudarytos sąlygos skaidriau parduoti bankrutuojančio fizinio asmens nekilnojamąjį ir įkeistą turtą. Artimiausiu metu planuojame parengti elektroninių varžytinių vykdymo tvarką, kuri suteiks galimybę bankroto administratoriams varžytines vykdyti ir elektroniniu būdu“, – teigia ūkio viceministras Marius Busilas.

REKLAMA

Vyriausybės patvirtintame nutarime nustatyta, kad varžytines organizuoja ir vykdo bankroto administratorius. Taisyklėse numatyta tvarka, kaip skelbti informaciją apie varžytines, vykdyti varžytinių procedūras ir atsiskaityti už varžytinėse įgytą turtą.

Informacija apie varžytines bus skelbiama viešai Įmonių bankroto valdymo departamento prie Ūkio ministerijos tinklalapyje.

Varžytinėse neturi teisės dalyvauti fizinio asmens ar įmonės, kurių turtas parduodamas, varžytinių vykdytojas ir jo artimi giminaičiai.

REKLAMA
REKLAMA

Varžytinėse norintis dalyvauti asmuo privalo iš anksto sumokėti varžytinių dalyvio mokestį, kuris, nelaimėjus varžytinių, jam būtų grąžintas. Varžytinių laimėtojas per 10 kalendorinių dienų turi sumokėti už įsigytą turtą. Jeigu turtas parduotas už ne mažesnę kaip 100 tūkst. Lt sumą, galima prašyti mokėjimo terminą pratęsti iki vieno mėnesio.

Varžytinės laikomos neįvykusiomis, jeigu jose nedalyvavo nė vienas pirkėjas, nė vienas iš varžytinių dalyvių nepasiūlo lygios ar didesnės už pradinę pardavimo kainą sumos, kai varžytinių dalyvis, pasiūlęs didžiausią kainą, per nurodytą terminą nesumoka visos turto pardavimo kainos arba paaiškėja, kad jis neturėjo teisės dalyvauti varžytinėse. Jei varžytinės neįvyksta, vykdomos antrosios arba pakartotinės varžytinės.

Vienoda turto pardavimo iš varžytinių vykdymo tvarka nustatyta tiek bankrutuojančiai įmonei, tiek bankrutuojančiam fiziniam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų