REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsitęsusi žiema – nuostoliai ir verslui, ir bedarbiams

Užsibuvusi žiema į neviltį varo ir sezoninio darbo laukiančius bedarbius, ir šimtatūkstantines prarastas pajamas skaičiuojančius darbdavius.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio miškų urėdijos medelyno direktoriui Egidijui Kaluinai orų prognozės šiuo metu – aktualiausia informacija.

REKLAMA

„Jau mėnesį vėluojame iškasti sodmenis. Neturime kur realizuoti ir laikomų šaldytuvuose, o už durų laukia iš Darbo biržos sezoniniams darbams atsiųsti 40 darbininkų“, – teigė E.Kaluina.

Įprastai tokiu metu medelyne būdavo pats darbymetis. Šįmet, anot E.Kaluinos, net jei savaitės pabaigoje sušiltų orai, sezoniniai darbininkai neturėtų ką veikti dar bent porą savaičių, kol pradžius miškai.

Direktorius prognozuoja, kad dėl staigaus atšilimo šįmet medelynui prireiks dvigubai daugiau darbininkų. Pasitraukus žiemai sezoniniam darbui planuojama priimti 80 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavasaris bus trumpas, per porą savaičių, kol sodmenys neišsprogo, reikės suspėti juos išrauti ir sukrauti į šaldytuvus, kad galėtume vėliau pateikti pirkėjams“, – planuoja E.Kaluina.

Maždaug 1000 kub.m. šaldytuvuose šiuo metu saugoma 1,5 mln. sodinukų, tai yra dvigubai mažiau nei medelynas realizuoja per metus.

Nerimastingai į sniego pusnis soduose žiūri ir Dembavos medelyno direktorė Vitalija Kuliešienė. Paprastai prekybą vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukais pradėdavęs kovo pabaigoje ar balandžio viduryje, šįmet medelynas dėl užsitęsusios žiemos medelynas skaičiuoja negavęs maždaug 100 tūkst. Lt pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl gamtos išdaigų medelyno saugyklose liko per 250 tonų obuolių. Latvijos ir Lietuvos turguose obuolius realizuojančio

Dembavos medelyno pardavimus paralyžiavo šįmet užsitęsę šalčiai.

Dembavos medelyne 21-erius metus dirbanti V.Kuliešienė teigia tokių rūpesčių, kaip šį pavasarį, per savo darbo stažą dar nėra turėjusi.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų