REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ veda derybas su technologijų bendrove „WhatsApp“ dėl galimybės ją įsigyti, remdamasis informuotu šaltiniu pranešė leidinys „Digital Trends“. Jo teigimu, derybos vyksta jau daugiau nei mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Abiem pusėms kol kas nepavyksta susitarti dėl kainos: „Google“ esą pasiruošusi sumokėti maždaug milijardą dolerių, o „WhatsApp“ pageidauja daugiau, sakoma pranešime. Bendrovei „WhatsApp“ priklauso „WhatsApp Messenger“ daugiaplatformė programinė įranga, suteikianti galimybę įvairias OS naudojantiems išmaniesiems telefonams keistis sparčiosiomis interneto žinutėmis (IM).

REKLAMA

„WhatsApp Messenger“ gali naudotis „iOS“, „Android“, „Blackberry“, „Windows Phone“ ir kitų mažiau populiarių mobiliųjų OS vartotojai, taigi, pranešimus gali siųsti ir priiminėti įvairių gamintojų išmanieji telefonai.

Kadangi „WhatsApp Messenger“ naudoja tą patį interneto paslaugų tarifą, kaip ir elektroninio pašto bei interneto naršymo funkcijos, už pranešimų siuntimą ir gavimą atskirai mokėti nereikia. Taigi, iš esmės „WhatsApp Messenger“ yra nemokama SMS žinučių alternatyva. Programos vartotojai gali formuoti draugų grupes, keistis nuotraukomis, garso įrašais ir vaizdo turiniu.

REKLAMA
REKLAMA

„WhatsApp Messenger“ „Android“, „Blackberry“ ir „Windows Phone“ OS telefonams kainuoja po 99 JAV centus per metus, tačiau pirmaisiais naudojimo metais mokestis neimamas. „iPhone“ telefonų vartotojai turi sumokėti tokio pat dydžio vienkartinį mokestį.

Bendrovės „WhatsApp“ steigėjai Janas Koumas ir Brianas Actonas paskelbė, kad „WhatsApp Messenger“ niekada nerodys reklamos, nes ji trukdo vartotojams. Vietoj jos jie prašo programos vartotojų susimokėti simbolinį mokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų