REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miuncheno technologijos grupės (MTG, Vokietija) mokslininkai kartu su AB “Metallux” specialistais baigia parengti serijinei gamybai, o vėliau pateiks ir rinkai naujai sukurtą jutiklių – daviklių sistemą, pritaikytą transporto priemonių vairuotojams. Tikimasi, jog ši įranga padės išvengti autoįvykių, kurie susiję su vairuotojų ribotomis fizinėmis galimybėmis dėl nuovargio, ligos ar ūmaus priepuolio. Miuncheno specialistų sukurtą sistemą galima pritaikyti visose veiklos sferose, kuriose reikalingas nuolatinis budrumas ir dėmesingumas, pvz., vairuojant bet kokios rūšies transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Kai sistemos su jutikliais valdymo elementas pajaučia, kad ją valdantis operatorius (vairuotojas) savo lietimu atpalaiduoja jutiklių bloką, davikliai, sujungti su modernia avarinio stabdymo sistema, užblokuoja transporto priemonės judėjimą. Tokie atvejai gali pasitaikyti, kai pervargęs vairuotojas nejučia bent akimirką užsnūsta arba jį ištinka staigus priepuolis ar širdies infarktas. MTG specialistų teigimu, naujai sukurta daviklių sistema veikia tiksliai ir efektyviai, kadangi jos jautrumą užtikrina 248 jutiklių elementai, esantys kiekvieno kvadratinio centimetro sistemos plote.

REKLAMA

Ši miuncheniečių sistema jau įteisinta kaip išradimas ir sėkmingai išbandyta lengvuosiuose automobiliuose. Tikėdamiesi bent šiek tiek sumažinti sunkiojo transporto sukeliamų autoįvykių skaičių, išradėjai netolimoje ateityje planuoja jutiklių – daviklių sistemą įdiegti ir sunkvežimių vairaračiuose.

Tomas Labžentis  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų