REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip Šv. Velykas pasitiks Lietuvos sporto žvaigždės?

 Ž. Savickas per šv. Velykas eis į bažnyčią, V. Alekna sveikins namiškius iš Portugalijos, D.Gudzinevičiūtė ir L.Asadauskaitė švęs namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjančios šv. Velykos – bene didžiausia pavasario šventė - nuošalyje nepalieka ir sportininkų.

REKLAMA

Kaip ir visi lietuviai, jie dažys margučius, sėsis prie vaišių stalo, leis laiką su šeimomis, stengsis susitikti su artimaisiais.

Ruošis šeštadienį

„Be abejo, švenčiu Velykas ir švęsiu“, - sakė Londono olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė. Titulas penkiakovininkei netrukdo užsiimti paruoša šv. Velykoms – dažyti margučius. Sportininkė to imsis šeštadienį.

„Tiesa, šeštadienį iš pradžių turėsiu šiek tiek veiklos, o po to, suprantama, teks namie ruoštis šventei,“ – kalbėjo olimpinė čempionė.

REKLAMA
REKLAMA

Margučiais L. Asadauskaitė žada keistis ir su giminėmis, ir su draugais. Nors pripažįsta, kad šv. Velykos – šeimos šventė.

„Taip, tai labiau yra šeimos šventė. Bet , aišku, ir artimųjų. Juk vis tiek susitinkame su giminėmis, su draugais, pažįstamais pasikeičiame kiaušiniais,“ – kalbėjo olimpinė čempionė.

Velykos - simbolika

„Ne nu kas per klausimas – žinoma švęsiu Velykas“, - net nustebo olimpinė čempionė, buvusi šaulė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Triukšmingai švęsti nežada ir ji. „Brolis atvažiuos, mama. Tradicijas reikia išlaikyti,“ – kalbėjo LTOK vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Gudzinevičiūtė Velykas laiko veikiau tradicija, nei religine švente. „Man tai yra simbolika, kuri nesiriša nei su religija – yra tiesiog tradicija. Pavasaris-atgimimas-kiaušinis“, - sakė buvusi šaulė.

Tiesa, LTOK prezidentė nežino, ar pati dažys margučius: „Bandysiu susitarti su broliene, kad ji tą padarytų. Nors dar nesiderėjau, kuri iš mūsų tai padarys. O gal ir abi juos marginsim.“

 

Lankysis bažnyčioje

Galiūnas Žydrūnas Savickas sekmadienį lankysis bažnyčioje.

„Labai paprastai švenčiame. Nueiname į bažnyčią, sugrįžę susėdam už stalo, pavalgom. Aišku be kiaušinių neapsieiname,“ – pasakojo sportininkas, ne kartą tapęs stipriausiu pasaulio vyru apie savo šeimos šv. Velykų tradicijas.

REKLAMA

Suprantama, su šeima jis švęs Velykas ir šiemet. Juo labiau, kad galiūnas, šiaip jau dažnokai keliaujantis į turnyrus JAV ir kitose tolimose šalyse, šiuo metu laiko tam turi daug.

„Dabar mano tikslas – pasiruošti sezonui. Sezono pradžioje varžybose nedalyvauju. Ruošiuosi rugsėjo mėnesį vyksiančiam pasaulio čempionatui. Todėl kokie nors mano startai bus dar ne greitai. Manau, kad vasarą“, - dėste savo planus Ž. Savickas.

Kiaušinių marginimą galiūnas mėgsta nuo mažens.

„Labai nuo seniai juos dažau. Kažkaip visada šeimoje buvo dažoma. Aš atsimenu, kai buvome vaikai, būdavo didžiausia atrakcija dažyti kiaušinius. Kiekvienas stengėmėstai padaryti kuo gražiau. Pastaruoju metu gal ir kiek mažiau tam dėmesio skiriame“, - pasakojo Ž. Savickas.

REKLAMA

Švęs Portugalijoje

Visiškai kita į treniruočių stovyklą Portugalijoje išvykusio du kartus olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos situacija.

„Nežinau, dar esu pakeliui. Sėdžiu oro uoste. Nuskridęs švęsiu tikriausiai. Aš pirmą kartą per Velykos būsiu Portugalijoje, tai nežinau, kas čia manęs laukia,“ – apie artėjančią šventę svarstė V. Alekna ketvirtadienį.

Legendinis sportininkas tikino Lietuvoje šv. Velykas visada švenčiąs: „Man tai – didelė šventė. Šeimoje yra mažesnių vaikų, stengiamės išlaikyti visas tradicijas, margučių marginimą.“

Šį kartą kiaušinių marginimą lengvaatlečiui teks pamiršti.

„Nežinau ar pavyks Portugalijoje margutį suvalgyti. Bet žinau, kad su vaikais, šeima bendrausiu, ryšį palaikysiu ir pasveikinsime vieni kitus,“ – įsitikinęs V. Alekna.

Ingvaras Butautas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų