REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nešiojamieji (dėvimieji) kompiuteriai gali atrodyti ne tik kaip akiniai ar laikrodžiai. Jei pasiraustume senuose patentuose, galėtume surasti ir tokią asmeninio kompiuterio realizaciją, kaip paprastas šratinukas. Tokio įrenginio išradimas užpatentuotas dar 1998 metais Anglijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Turbūt juoksitės, tačiau po dešimties metų šio patento teisės atiteko kompanijai „Apple“. Korporacija iš Kupertino praplėtė išradimą daugybe funkcijų ir papildė „kompiuterį“ mobiliojo ryšio moduliais ir GPS imtuvu. Pakartotinai patentas JAV Prekių ženklų ir patentų biuro (USPTO) buvo patvirtintas 2011 metais.

REKLAMA

Šratinukai su elektronika, gebantys ranka parašytą tekstą konvertuoti į skaitmeninį, priimti el. paštą ir t. t., jau seniai nėra ypatinga naujiena. Tokia produkcija pardavinėjama nebe pirmus metus. „Apple“ idėja – maksimaliai praplėsti šratinuko – kompiuterio funkcionalumą, o tai reiškia, kad bus įmontuota ne tik visa galybė daviklių (atstumo, pavertimo kampo, infraraudonųjų spindulių, akcelerometras ir t. t.), bet ir specialūs fiziniai mygtukai bei sensorinis ekranas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia didelė įvairovė leis valdyti įrenginį ir ekrane rodomą informaciją įvairiais būdais, pavyzdžiui, parašius komandą, gestu arba tiesiogiai per ekrane matomą meniu. Kartu „Apple“ užpatentavo įvairius tokiam „kompiuteriui“ skirtus priedus: stotelę-lopšį ir kitus prisegamus įrenginius. Kalbama ir apie automatinį teksto vertimą į kalbą ir atvirkščiai (visa tai jau galime sutikti „Apple“ telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose). Tuo tikslu reikės naudotis nuotolinėmis paslaugomis, taigi ypatingos galios tokiems mobiliems kompiuteriams nereikės.

Dauguma užpatentuotame įrenginyje įdiegtų funkcijų jau prieinamos naudojant šiuolaikines technologijas. Antra vertus, galima spėti, kad didžiausia problema taps akumuliatorius. Talpiai baterijai tokiame rašiklyje bus labai mažai vietos. Aišku, yra variantų, kaip būtų galima maitinti tokį įrenginį magnetinės indukcijos būdu, kitokiu atveju akumuliatoriaus įkrovimas bus labai dažnas ir įkyrus procesas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų