REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto (VU) Senato komisija patvirtino 2013 metų priėmimo taisykles į pirmąją ir antrąją pakopas. Šiemet universitetas kviečia studijuoti 83 pirmosios pakopos ir 116 antrosios pakopos, tarp jų – vientisąsias teisės, medicinos ir odontologijos studijų programas. „Šiais metais į pirmosios pakopos studijas esame pasiruošę priimti 4792 studentus. Į valstybės finansuojamas vietas priimsime 3663 studentus, į nefinansuojamas – 1129 studentus. Antrosios pakopos studijų programose galės studijuoti 2248 studentai: 1129 valstybės finansuojamose vietose ir 1119 – nefinansuojamose vietose“, – teigia VU prorektorius akademiniams reikalams doc. Kęstutis Dubnikas.

REKLAMA
REKLAMA

Universitetas besidomintiesiems siūlo rinktis ir naujas, tik 2012 metais pradėtas vykdyti studijų programas: pirmosios pakopos studentai kviečiami studijuoti socialinę politiką, audiovizualinį vertimą, kūrybos komunikaciją, vertimą, ekonomiką ir vadybą, antrosios pakopos – verslo procesų valdymą, skandinavistiką, skandinavistiką ir Europos studijas, meno vadybą, analitinę žurnalistiką, politiką ir medijas, viešosios politikos analizę, baudžiamąją justiciją, viešąją teisę. Nuo 2013 metų rugsėjo turėtų būti pradėta vykdyti nauja mikrobiologijos ir biotechnologijų pirmosios pakopos studijų programa, iš esmės atnaujinta Kultūros informacijos ir komunikacijos programa, antrosios pakopos nauja Rytų ir Vakarų verslo studijų programa bei trys iš esmės atnaujintos – tarptautinių santykių ir diplomatijos, Rytų Europos ir Rusijos studijų, Europos studijų: idėjos, institucijos ir ekonomika – studijų programos.

„Moksleivius ir kitus norinčius kviečiame studijuoti tokias studijų programas, kokių nerasite jokioje kitoje aukštojoje mokykloje. Taip pat primename, kad pasirinkus kai kurias pirmosios pakopos programasgalima rinktis gretutines studijas bei siekti dvigubo bakalauro kvalifikacinio laipsnio“, – sakė VU akademinių reikalų prorektorius. Svarbiausios priėmimo datos į pirmos bei antros pakopos studijas skelbiamos Universiteto tinklapyje kviecia.vu.lt. Čia besidomintieji taip pat galės rasti informaciją apie Universitete vykdomas studijų programas, jų kainas, trukmę, konkursinio balo sandarą, registracijos mokesčius ir kitus svarbius priėmimo aspektus. Pažymėtina, kad stojantiesiems į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas Vilniaus universitete yra nustatyta minimali galimo konkursinio balo riba. T. y. į šias studijas priimami tik tie asmenys, kurių konkursinis balas yra ne mažesnis kaip 10,4. Šią sąlygą kelia tik Vilniaus universitetas, siekiantis pritraukti studijuoti geriausius moksleivius. Be to, būsimi VU studentai turės galimybę studijų sutartis sudaryti atvykstant arba internetu neatvykstant į universitetą. Neatvykstant studijų sutartis bus galima sudaryti asmenims, besinaudojantiems elektronine bankininkyste, taip pat elektroninio parašo vartotojams. Šie asmenys VU studentais galės tapti nuotoliniu būdu, o į universitetą atvykti reikės tik rugsėjį – studijuoti. Elektroninio parašo naudojimas taip pat įgalins VU studentais ir studentėmis tapti užsienyje esančius asmenis, nes atlikti visas stojimo procedūras galima iš bet kurio pasaulio krašto, kuriame yra interneto ryšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų