• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija, kovo 26 dieną Briuselyje skelbdama 2013 metų vadinamąją „Inovacijų švieslentę“, Lietuvos, Latvijos ir Estijos metinę pažangą įvertino kaip didžiausią Europos Sąjungoje, pranešė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės matydami gerus Lietuvos rezultatus. Tikimės, kad išlaikysime šią pažangą, kuri leis sustiprinti Lietuvos pozicijas dalyvaujant Europos Sąjungos programose“, – sakė Lietuvos nuolatinio atstovo ES pavaduotojas ambasadorius Arūnas Vinčiūnas.

REKLAMA

Šių metų ataskaitoje Lietuva pirmą kartą pateko į nuosaikių inovatorių grupę, kuriai priklausančių šalių rezultatai yra tarp 50 ir 90 proc. ES vidurkio. Lietuva, vidutinius rodiklius pagerinusi 5 proc., vienintelė pateko į aukštesnę kategoriją. Šioje srityje ES šalys iš viso skirstomos į keturias kategorijas, sakoma pranešime.

Įveikus ekonominę krizę Lietuvos pažanga inovacijų diegimo sferoje spartėja. Tai lemia augančios Lietuvos bendrovių investicijos į inovacijas, nesusijusias su mokslo tyrimais, taip pat žmogiškieji ištekliai, ypač – aukštąjį mokslą baigusių asmenų dalis visuomenėje.

Lietuva atsilieka užtikrindama mokslo tyrimų sistemų patrauklumą ir intelektinės nuosavybės srityje, vis dėlto augimas pastarojoje sferoje pernai taip pat buvo gerokai spartesnis už Europos Sąjungos vidurkį, sakoma URM pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų