• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sportas, sveika ir aktyvi gyvensena, ekologiški automobiliai – visa tai neatsiejama", – parašu ant sutarties išreikšdamas palaikymą ir paramą tarptautiniam renginiui Kaune sakė Vytautas Naujalis, bendrovės „Autotoja“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 9 dieną vyksiantis pirmasis, kasmetinis, tarptautinis „Kauno maratonas 2013“ sulaukia vis daugiau dėmesio ir palaikymo iš miesto verslininkų, visuomeninių organizacijų, aukštojo mokslo institucijų, sporto entuziastų ir profesionalių sportininkų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

„Tai puikus įrodymas, kad Kaunui reikėjo šios sporto šventės. Žmonių palaikymas ir noras prisidėti gerokai didesnis, nei galėjome įsivaizduoti – ir tai didelis postūmis mums, organizatoriams, maksimaliai sutelkti jėgas ir surengti Kaunui išskirtinį sporto renginį, – sakė renginio organizatorius Algirdas Pukis. – Dėkojam visiems, kurie jungiasi prie mūsų iniciatyvos, remia pirmąjį, tikrą, Kauno maratoną ir tokiu būdu skatina ne tik dalyvauti renginyje, bet ir prisideda prie sveiko ir aktyvaus gyvenimo idėjos sklaidos“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors paprastai lietuviai į tokius renginius aktyviausiai registruojasi likus mėnesiui, jau dabar užsiregistravusių skaičius artėja prie penkių šimtų. Daugelis renkasi sportines – maratono, pusės maratono ir 10 km – distancijas, tačiau didelio kauniečių dėmesio sulaukė ir mažasis „Tichė“ šeimų bėgimas Nemuno saloje. 1,2 km ir 3,6 km atstumą gali įveikti ne tik mažai sportuojantys, bet ir vaikai.

„Planuojama, kad Nemuno saloje bus pagrindinė renginio šventinė vieta. Čia ne tik startuos bei finišuos bėgikai, bet ir vyks įvairūs renginiai miestiečiams: koncertai, sporto mugė, šeimų bėgimas“, – sakė A. Pukis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemuno saloje taip pat bus galima išbandyti naujus, ekologiškus, visiškai hibridinius „Toyota“ modelius. Dar daugiau – greičiausiai įveikęs 10 km distanciją dalyvis galės tris dienas važinėtis su visiškai hibridiniu „Toyota“ automobiliu. Šie automobiliai ne tik ekologiški, bet ir ekonomiški – vidutinės degalų sąnaudos prasideda vos nuo 2,1 l/100 km.

„Toyota“ – antrus metus iš eilės pripažinta geriausiu pasauliniu ekologišku prekės ženklu, pasaulyje hibridiniais „Toyota“ ir „Lexus“ jau važinėja daugiau kaip 4 mln. žmonių, – sakė. V. Naujalis. – Neatsitiktinai pasirinkome „Kauno maratoną“, mūsų tikslas – viešinti žinią apie aplinkai draugiškus automobilius“.

REKLAMA

„Kauno maratonas 2013“ – daugiau nei bėgimas. Tai daugiau nei sporto renginys, tai šventė visam miestui. Pirmasis, kasmetinis, tarptautinis „Kauno maratonas“ vyks birželio 9 d. Tikimasi sulaukti daugiau nei 2000 bėgikų iš Lietuvos ir užsienio: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Švedijos, Baltarusijos, Ukrainos, JAV, bei kitų šalių. 

Renginio globėjas – daugkartinis olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų