REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vieną gandų porciją apie artimiausius korporacijos „Apple“ ateities planus paskelbė portalas „CNet“. Jie remiasi analitikų iš kompanijos „Jefferies“ prognozėmis. Daugiausia dėmesio sulaukė žodžiai apie būsimas kompanijos iš Kupertino naujienas – televizorių ir „išmanųjį“ laikrodį „iWatch“ – bei jų pasirodymo terminus.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikų teigimu, firminio televizoriaus anonsą „Apple“ gali atidėti iki 2014 metų, nors anksčiau buvo manoma, jog premjera gali įvykti jau šių metų kovo mėnesį, tuo tarpu priešdebiutinis pristatymas – jau rugpjūčio arba rugsėjo mėnesį. Užlaikymas, šaltinio teigimu, susijęs su „Apple“ noru iš savo tiekėjų gauti puikių techninių specifikacijų ekranus – tikėtina, jie privalės palaikyti „Ultra HD“ raišką arba jau artimą, tačiau visa tai neturi kainuoti astronominių sumų. Tarp potencialių tiekėjų minimos korėjiečių LG ir japonų „Sharp“. Vien tik programinė dalis labai daug nepadės, taigi „Apple“ teiks atkreipti dėmesį ir į technines specifikacijas, mano analitikai.

REKLAMA

Ta pati kompanija „Jefferies“ tvirtina, jog šiemet yra daugiau nei 50 % tikimybė, kad „Apple“ pristatys rankinį laikrodį su vieno colio (2,5 cm) įstrižainės ekranu, o jo kaina sieks apie 200 JAV dolerių (~520 Lt). Kartu pranešama, kad problemos dėl naujos kartos „iPhone“ korpusų gamybos anonsą nustūmė iš liepos mėnesio į šių metų III ketvirčio pabaigą – kalbama apie išmanųjį telefoną „iPhone 5S“ ir biudžetinį mobilaus įrenginio variantą. Savo ruožtu „iPhone 6“ anonsas gali įvykti jau 2014 metų I ketvirtyje, jei tik vartotojai ims smarkiai domėtis konkurentų kuriamais planšetofonais ir jei „Apple“ manys, kad tai gali kenkti jos strategijai.

9,7 colių ekraną turintis naujos kartos „iPad“ gali būti išleistas šių metų birželio mėnesį. „Jefferies“ analitikai jam jau „pritaikė“ IGZO ekraną, kuris leis planšetinį kompiuterį ir suploninti, ir palengvinti. Antros kartos „iPad mini“ turėtų gauti „Retina“ klasės ekraną. Antra vertus, šaltinio teigimu, naujos kartos „iPad“ anonsas taip pat gali būti atidėtas iki III ketvirčio pabaigos dėl techninių problemų su komponentais, pavyzdžiui, tų pačių IGZO ekranų, kurie turėjo atsirasti jau „iPad 4“, tačiau dėl „Sharp“ gamybinių problemų taip ir nedebiutavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų