REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neskubėkite džiaugtis jeigu turite gerą išsilavinimą bei ilgametę darbo patirtį ir taikotės užimti darbo vietą, kurioje nereikia tokios aukštos kvalifikacijos kaip jūsiškė. Gali būti, kad darbdavys net nepabandęs pasikalbėti su jumis įdarbis prastesnį gyvenimo aprašymą atsiuntųsį kandidatą, rašo „Aol Jobs“.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl darbdaviai nenori įdarbinti pernelyg kvalifikuotų darbuotojų? Visų pirma toks kandidatas bendrovei gali būti per brangus. Antra, išlieka rizika, kad pasitaikius pirmai progai toks darbuotojas vos tik sulaukęs geresnio pasiūlymo paliks darbą.

REKLAMA

Be to, žmogiškųjų išteklių skyrius žvelgdamas į tokių kandidatų gyvenimo aprašymus nerimauja, kad toks darbuotojas labai greitai taps nepatenkintu darbo sąlygomis ir gadins nuotaiką visam kolektyvui. Jų nuogastavimai visai pagrįsti, nes retas žmogus bus itin laimingas dirbdamas darbą, kuriame neatsiskleidžia visos jo galimybės.

Norint išvengti šių rūpesčių derėtų ieškoti tokių darbo pasiūlymų, kurie atitiktų jūsų išsilavinimą ir patirtį. Dar geriau pretenduoti į tokias darbo vietas, kurios reikalautų tolimesnio mokymosi ir suteiktų galimybę tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, gali būti, kad jūs tikslingai ieškote darbo, kuris reikalauja mažesnės kvalifikacijos ir atsakomybės. Nebijokite apie tai užsiminti darbdaviui ir paaiškinkite, kodėl jus tenkintų mažesnis nei įprastai tokios kvalifikacijos specialistui mokamas atlyginimas.

Galbūt jūs siekiate daugiau laiko skirti šeimai ar pomėgiams, o ne vien tik karjerai. Sukurkite įspūdį tokio žmogaus, kuriam pinigai tėra antraeilės svarbos dalykas. Tokiu būdu numalšinsite žmogiškųjų išteklių specialisto nerimą.

Pokalbio metu atskleiskite kuriam laikui tikrai ketinate pasilikti bendrovėje. Kalbėkite taip, kad susidarytų įspūdis, jog šis karjeros etapas yra iš anksto suplanuotas, o ne atsitiktinis. Paaiškinkite darbdaviui, kodėl jums abiems išeis į naudą abipusis bendradarbaivimas. Tai atims pagrindą nerimauti, kad vos tik pasitaikius pirmai progai spruksite iš įmonės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų