REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš trisdešimt dviejų bendrovių, kurių vertybiniais popieriais prekiaujama reguliuojamose rinkose, daugiau nei trys ketvirtadaliai 2012 m. baigė pelningai. Be to, dauguma bendrovių pagerino grynąjį rezultatą, skelbia Lietuvos bankas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors bendrovių pelnas sumenko, gerokai sumažėjo ir nuostolingai veikusių bendrovių nuostoliai. Taip pat daugėjo pelningų ir mažėjo nuostolingų bendrovių“, – pranešime spaudai cituojamas Vaidas Cibas, Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento Reguliuojamos rinkos priežiūros skyriaus viršininkas.

REKLAMA

Pernai pelningai dirbo 25 bendrovės, kurios iš viso uždirbo 705,8 mln. litų grynojo pelno, o 7 bendrovės patyrė 101,7 mln. litų nuostolių.

Nors pelningai dirbusių bendrovių skaičius per metus išaugo penktadaliu, jų grynasis pelnas sumažėjo 35 procentais. Nuostolingai veikusių bendrovių pernai buvo maždaug trečdaliu mažiau, jos nuostolius apkarpė perpus. Rezultatus dar gali pakoreguoti auditas.

Pernai paskutinį ketvirtį 21 bendrovė uždirbo 168,6 mln. litų grynojo pelno, o 11 bendrovių patyrė 47,8 mln. litų nuostolių. Palyginti su 2011 metų atitinkamu laikotarpiu, pelnas sumažėjo 63 proc., o nuostoliai buvo trim ketvirtadaliais mažesni. Pelningų bendrovių skaičius padidėjo nuo 17 iki 21, o nuostolingų – sumažėjo nuo 14 iki 11.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai bendrovių pajamos ir savikaina išaugo po 5 proc. – iki atitinkamai 14,3 mlrd. ir 11 mlrd. litų. Vien ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2011 metų tuo pačiu laikotarpiu, tiek bendrovių pajamos, tiek savikaina augo sparčiau – atitinkamai 10 proc. (iki 3,85 mlrd. litų) ir 9 proc. (iki 2,92 mlrd. litų).

2012 metais ir tų pačių metų ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2011 metų atitinkamais laikotarpiais, daugiausia didėjo paslaugų vartotojams sektoriaus bendrovių pajamos – atitinkamai 47 ir 32 procentus. Šio sektoriaus augimą labiausiai lėmė dviejų bendrovių – „Avia Solutions Group“ ir „Apranga“ – augusios pajamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai per dvylika mėnesių 62,5 proc., o ketvirtąjį ketvirtį 75 proc. bendrovių, palyginti su 2011 metais atitinkamų laikotarpių rezultatais, pagerino grynąjį rezultatą, t.y. bendrovės arba uždirbo daugiau grynojo pelno, arba patyrė mažiau nuostolių ar iš jų išbrido.

2012 metais ketvirtąjį ketvirtį rezultatus labiausiai pagerino „Limarko laivininkystės kompanija“, o „Sanitas“ grynasis pelnas sumažėjo daugiausia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų