REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje gyvenantis argentinietis klebonas įsitikinęs, kad popiežius Pranciškus taps tikru Bažnyčios lyderiu

D. Avellaneda nesitikėjo, kad popiežiumi bus išrinktas argentinietis

Pasvalio rajono Pumpėnų kaime jau beveik dešimt metų gyvenantis argentinietis klebonas Domingo Avellaneda yra šimtu procentu įsitikinęs, kad naujasis popiežius Pranciškus taps tikru katalikų lyderiu, sugebėsiančiu Bažnyčią ryžtingai vesti į ateitį. 

REKLAMA
REKLAMA

Konklavos baigtis – netikėta

Pumpėnų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčios klebonas buvo gerokai nustebęs, kai trečiadienio vakarą sužinojo, kad naujuoju popiežiumi išrinktas argentinietis Jorge Bergoglio, pasirinkęs Pranciškaus vardą, tačiau neslepia džiaugsmo, kad Šventajame Soste išvys savo tautietį.

REKLAMA

„Tikrai nesitikėjau. Tai man buvo labai didelė staigmena“, – teigia D. Avellaneda. Tiesa, klebonas pripažįsta, jog dėl to, kad jau devynerius metus gyvena Lietuvoje, apie J. Bergoglio daug žinių neturi.

„Žinau, kad jis kaip kardinolas visada buvo prie Vatikano kurijos ir kad Vatikane dirbo jau seniai. Jis buvo Argentinos vyskupų konferencijos pirmininkas, atliko Argentinoje daug svarbių darbų, ypač Buenos Airėse“, – pasakoja argentinietis. Kaip ir daugeliui, D. Avellanedai atrodo, kad popiežius Pranciškus yra labai kuklus. Klebonui krito į akis, kad naujasis popiežius į Šventąjį Sostą žengė be pasididžiavimo, jei kalbėtume apie šį bruožą neigiama prasme.

REKLAMA
REKLAMA

Taps tikru lyderiu

Pumpėnų vidurinėje mokykloje tikybos mokytoju dirbantis D. Avellaneda neabejoja, kad konklavoje kardinolų priimtas sprendimas yra teisingas ir popiežius Pranciškus taps tikru Katalikų Bažnyčios lyderiu, sugebėsiančiu vesti bažnyčią į ateitį.

„Aš ne tik tuo tikiu, bet esu įsitikinęs šimtu procentų. Popiežius visada yra išrenkamas ne šiaip sau“, – tvirtina D. Avellaneda. Pasak jo, šventoji tiesa veikia per kardinolus, todėl negali būti jokių abejonių dėl jų sprendimo ir naujojo pontifiko sugebėjimų bei bruožų: „Nėra jokių abejonių, kad galima atiduoti Bažnyčią į jo rankas, ir kad jis galės vadovauti Bažnyčiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Avellaneda kol kas nesiryžta prognozuoti, su kokiomis didžiausiomis problemomis ir iššūkiais teks susidurti naujajam popiežiui. Pasak jo, šių problemų visada buvo ir bus. „Visada yra sunkumų. Ir Bažnyčia yra labai plati. Yra vietų, kuriose Bažnyčia iki šiol yra persekiojama, yra vietų, kuriose sėkmingai galima dirbti, pavyzdžiui, Lietuvoje ar Argentinoje.“

Brolis Domingo prieš 9 metus atvyko į merdėjantį Pumpėnų kaimą ir sugebėjo jį prikelti naujam gyvenimui. Vietos gyventojus jis išmokė žaisti futbolą, kuris pumpėniškiams tapo tarsi antra religija. Argentinietis „Lietuvos garbės 2013“ apdovanojimuose buvo pripažintas Metų kaimynu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų