REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net nedarbui pasiekus rekordines aukštumas informacinių technologijų srityje yra šimtai tūkstančių laisvų darbo vietų. Jomis ketina pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) šalių vyriausybės ir įmonės nedarbui sumažinti, pirmadienį kalbėjo Europos Komisijos atstovai. Apie tai praneša „EUbusiness“.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėdamas „Didžiąją skaitmeninę koaliciją" (Grand Digital Coalition, (GDC) Europos Komisijos pirmininkas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso) teigė, kad Europos informacinių ir telekomunikacinių technologijų sektoriuje iki 2015 m. atsiras 900 tūkst. laisvų darbo vietų. Tačiau neatsiliks ir naujų IT absolventų bei kvalifikuotų darbuotojų skaičius.

REKLAMA

„GDC, kurią šiandien pradedame, bus pagrindinis būdas grąžinti ekonomikos augimą ir suteikti darbo vietas 26 mln. Europos bedarbių“, - sakė ž. M. Barozas. Pagal šią programą bus ne tik kuriamos naujos darbo vietos, bet ir rengiami mokymai bei suteikiama finansinė pagalba pradedant verslą.

Tarp didesnių įmonių, kurios užsiregistravo šioje programoje, yra Ispanijos ryšio tiekimo milžinė „Telefonica“, JAV įmonė „Cisco“ ir Vokietijos SAP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų