REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki birželio 8 dieną Druskininkuose vyksiančio bėgimo eko maratono lieka lygiai 100 dienų. Maratonas – visuomet iššūkis ir profesionaliems bėgikams, ir mėgėjams, pirmą kartą ketinantiems įveikti 42 km 195 m nuotolį. Tai ilgiausia bėgimo rungtis, po kurios finišo visus, įveikusius distanciją, apima euforija. Tai triumfas – didžiulė pergalė pirmiausia pačiam prieš save, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl Druskininkai šių metų vasarą kviečia pasitikti triumfo savaitgaliu – atvykite išbandyti jėgų į šias varžybas. Kurortas – puiki vieta mesti iššūkį sau ir įrodyti, kad žmogaus galimybės – išties didelės.

REKLAMA

Ilgų nuotolių bėgimų istorija Druskininkuose skaičuojama nuo 2007-ųjų – tada įvyko pirmasis 15 km bėgimas, kurį iš karto pamėgo bėgimo entuziastai. 2008 – 2009 m. šiame mieste, pasižyminčiame puikia infrastruktūra bėgikams, vyko 10 km bėgimai, o nuo 2010 metų skaičiuojama pusmaratonio istorija: 21,097 km bėgimo distancijoje mėgėjai ir profesionalai varžėsi tris sykius. Šiemet renginys dar labiau ūgtelės – ištvermingiausi dalyviai galės įveikti klasikinę maratono distanciją, bet pagal savo fizinę būklę tinkamą nuotolį galės rasti kiekvienas: Druskininkuose vyks ir estafetė 4 po 10,5 km, ir pusės maratono, ir 10 km, ir 4 km, ir 1 km bėgimai. Beje, visi maratono ir pusės maratono distancijos bėgikai bus apdovanoti firminiais „Druskininkų Hermis eko maratono“ marškinėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgimo organizatoriai parinko įdomią trasą, kuri drieksis ne tik asfaltuotais keliukais: dėl kelių atkarpų miško danga varžybos ir pavadintos eko maratonu. Maratono bėgikai turės įveikti 4 distancijos ratus, pusmaratonio – 2.

Jau dabar paraiškas dalyvauti įvairių distancijų bėgimuose yra pateikę beveik 100 stajerių iš Lietuvos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Baltarusijos. Be abejo, pasibaigus žiemai ir prasidėjus aktyvesniam bėgiojimo sezonui, dalyvių būrys išaugs. Beje, panašu, kad varžybose Druskininkuose dalyvaus ir beveik visi pajėgiausi mūsų šalies stajeriai bei solidžiomis pergalėmis džiuginančios ilgų nuotolių bėgikės. Pajėgiausios Lietuvos maratonininkės varžybas tėviškėje dažnai iškeisdavo į startus užsienyje, tačiau Druskininkų eko maratonas turėtų tapti malonia išimtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tie, kas greičiu ir ištverme neprilygs, pavyzdžiui, Živilei Balčiūnaitei, varžybas Druskininkuose tikrai galės derinti su sveikatingumo savaitgaliu. Visi varžybų dalyviai galės jėgas po renginio atgauti „Snow Arenoje“, „One“ nuotykių parke ar Druskininkų vandens pramogų parke – dalyviams pramogoms bus taikomos specialios, labai patrauklios kainos.

2012 metais pusės maratono bėgimą Druskininkuose laimėjo Mindaugas Viršilas (1.10,21 val.) ir Diana Lobačevskė (1.16,03 val.).

Tegul būna jūsų triumfo savaitgalis birželio 8 dieną būna Druskininkuose.

Registruokitės į Druskininkų maratoną - spauskite ČIA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų