REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena Pyterbore (Peterborough) veikianti pradinė mokykla, kaip manoma, tapo pirmąja šalyje, kurioje nėra nė vieno mokinio, kuriam anglų būtų gimtoji kalba, skelbia Didžiosios Britanijos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Gledstouno (Gladstone) pradinėje mokykloje mokosi 440 mokinių, iš kurių 358-iems gimtoji kalba yra Pakistane vartojamos pundžabi bei urdu kalbos. Čia taip pat mokosi 23 pradinukai, kalbantys oficialia Afganistano dari (persų) kalba, 15 lietuvių, 11 latvių. Dėl duomenų apsaugos taisyklių mažesnių šešiolikos kalbinių grupių įvardinti negalima.

REKLAMA

Nepaisant tokios „margos“ situacijos, ši pradinė mokykla praėjusią savaitę galėjo pasidžiaugti puikiais darbo rezultatais, kuriuos įvertino švietimo inspektoriai. Mokyklai per 14 mėnesių pavyko gerokai pagerinti savo darbo rezultatus: anksčiau inspektoriai buvo nusprendę, kad mokykla neatitinka reikalavimų, o dabar rezultatai yra geri.

Mokykloje taip pat dirba mokytojų, kuriems anglų nėra gimtoji kalba. 10 iš 28 mokytojų padėjėjų kalba urdu kalba, o kiti kalba lenkiškai arba rusiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Gledstouno pradinė mokykla, matyt, yra pirmoji šalyje, kurioje nėra nė vieno anglakalbio mokinio, Didžiosios Britanijos mokyklose mokosi vis daugiau vaikų, kuriems anglų nėra gimtoji kalba.

2012 metais iš 1 tūkst. 600 mokyklų surinkti duomenys rodo, kad anglakalbiai vaikai dabar mokyklose sudaro mažumą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų