REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto tinklalapyje "YouTube" pirmadienį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame, kaip manoma, yra septyni Prancūzijos piliečiai, įskaitant keturis vaikus, kurie praėjusią savaitę buvo pagrobti Kamerūne, praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įraše vienas iš vyrų savo pagrobėjais įvardija arabišką Nigerijos "Boko haram" kovotojų grupuotės pavadinimą "Jama'atu Ahlis Sunna Lidda'awati wal-Jihad". Vyras sako, kad pagrobėjai reikalauja išlaisvinti jų brolius Kamerūne ir jų moteris, kurios kalinamos Nigerijoje. Vienas iš įtariamų pagrobėjų teigia, kad Prancūzijos prezidentas pradėjo karą prieš islamą, ir perspėja, kad įkaitai bus nužudyti, jei jų reikalavimai nebus patenkinti.

REKLAMA

Septyni Prancūzijos piliečiai buvo pagrobti Kamerūno šiaurėje praėjusį antradienį. Afrikoje esantiems Prancūzijos piliečiams padidėjo pavojus, nes Prancūzija į pagalbą Malio vyriausybės pajėgoms nusiuntė karius, kurie padeda kovoti su islamistais.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija teigia dar tikrinanti, ar vaizdo įrašas yra autentiškas. Kamerūno komunikacijos ministras sakė, kad negali komentuoti vaizdo įrašo, nes jo vyriausybė nežinojo apie jo egzistavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų